17.2 °C

Celstraf voor leveren zelfmoordwapen

wo 17 januari 2007 17.03 uur

LEEUWARDEN - Medio december werd een 43-jarige Drachtster in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden omdat hij anderhalf jaar eerder een 20-jarige vriendin en plaatsgenote geld had gegeven om een pistool te kopen. Met het pistool pleegde de jonge vrouw op 16 juli 2005 zelfmoord. Volgens het gerechtshof had de Drachtster zich schuldig gemaakt aan 'hulp voorafgaande aan zelfdoding'. De man had zijn vriendin niet alleen geld gegeven, hij had haar ook uitgelegd hoe het pistool moest worden geladen.

Woensdag moest de man die het pistool heeft geleverd voor de politierechter in Leeuwarden verschijnen. De 22-jarige man, die niet kwam opdagen, had verklaard dat hij had bemiddeld bij de aanschaf van het wapen. Hij noemde de naam van een persoon die niet achterhaald kon worden. Wel bleek dat hij gebeld had met de vrouw uit Drachten en sms-berichten aan haar had gestuurd. De rechter en de officier van justitie concludeerden dat de man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, het pistool en de kogels heeft geleverd.

Op zijn kamer vond de politie bijna 300 euro, hij had 250 euro voor het wapen gekregen, en een gouden halsketting die van de vrouw is geweest. De verdachte kreeg een gevangenisstraf van zes maanden. Het geld en de halsketting gaan terug naar de nabestaanden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws