15.5 °C

Hiphopfeest eindigt in vechtpartij

za 13 januari 2007 18.10 uur

DOKKUM - Een hiphop-feest in "de Tille" in Dokkum is vrijdagavond anders geëindigd dan gepland. Voordat het feest was afgelopen ontstond er een vechtpartij in het pand. Op dat moment waren er ruim 80 mensen aanwezig. Teamleider Rob van der Holst greep in en besloot om het feest te stoppen en riep de hulp van de politie in. Na de vechtpartij was de politie met meerdere voertuigen in de binnenstad aanwezig om een nieuwe confrontatie te voorkomen.

"Voor ons was het een doodnormale vrijdagavond", aldus Rob van der Holst, "ik heb niets zien aankomen, wat normaal wel het geval is". Wie er precies bij de vechtpartij betrokken waren, is niet helemaal duidelijk. Getuigen meldden de teamleider dat vertegenwoordigers van de "Fûgellân-jeugd" in ieder geval aanwezig waren. Van der Holst doet nog verder onderzoek in de zaak.

Deuk in imago ZERO
De oorzaak is volgens de teamleider wel duidelijk. "Jongeren willen niets meer delen en gunnen elkaar niets meer. Het liefst zit iedereen in hun eigen hok." Hoewel er hard aan een jeugdbeleid gewerkt wordt, betekent de vechtpartij toch een deuk in het imago van ZERO. Van der Holst heeft inmiddels ook melding gemaakt op de website van het jongerenwerk: "Soms zakt de moed je echt in de schoenen".

Gastenlijst de oplossing
In de toekomst zal tijdens hiphop-feesten gebruik worden gemaakt van een gastenlijst om nieuwe vechtpartijen te voorkomen. Dit is volgens van der Holst noodzakelijk. Tijdens het feest werd niet met een gastenlijst gewerkt, waardoor iedereen vrij binnen kon komen. Tijdens andere feesten in het jongerencentrum is dit al wel het geval.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws