0,5 °C

Op de foto Chantal en Wilbert op het pontje, met in de verte de nieuwe brug

Brugdek Stroobos is ingevaren

za 25 november 2006 14.20 uur

STROOBOS - Zaterdag is het brugdek van de nieuwe draaibrug Stroobos geplaatst door aannemer Mercon Steel Structures. Het dek werd vrijdag op pontons naar Stroobos getransporteerd. Om 5.00 uur lagen er twee pontons klaar om het brugdek op zijn plaats te varen. Met wat manoeuvres lag alles rond negen uur op zijn plek. Rond 11.00 uur lag het brugdek vrij van de pontons op de draaicilinder.

Het zal nog een maand duren voordat de draaibrug open gaat voor wegverkeer. Stroobos moest het ruim een jaar lang doen zonder brug en een pont werd ingezet voor voetgangers en fietsers. Ook Chantal en Wilbert maken dagelijks gebruik van het pontje. Chantal vindt de brug mooi en het oversteken zal straks makkelijker zijn. Maar toch zal ze het pontje wel missen omdat het is er altijd zo gezellig is.

Het vervangen van de brug is onderdeel van een project om de vaarroute Lemmer - Delfzijl klaar te maken voor grotere schepen. In de afgelopen jaren is gewerkt aan het verdiepen en het verbreden van het Prinses Margrietkanaal en dit gaat nog vele jaren door. De bruggen die qua afmetingen niet aan de eisen voldoen, worden in de periode tot 2017 vervangen. In de eerste fase (tot 2012) worden er zeven vervangen: De Fonejacht, Stroobos, Eibersburen, Zuidhorn, Aduard, Dorkwerd en de Noordzeebrug.

 

Regionaal nieuws

woensdag 8 december

Burgumer opgepakt na mishandeling

Advertentie

Advertentie