3,4 °C

Leerlingen onwel na reis in Tsjechië

ma 15 mei 2006 11.14 uur

SURHUISTERVEEN - Dertien leerlingen van het CSG Lauwers College in Surhuisterveen zijn vrijdag in het ziekenhuis opgenomen nadat ze onwel raakten in Duitsland. Ze waren op de terugreis na een excursieweek in Tsjechië. Op de grens met Duitsland raakten enkele leerlingen onwel of ze vielen flauw. Er brak paniek uit. De hulpdiensten werden meteen ingeschakeld en 12 to 13 kinderen werden opgenomen in het ziekenhuis. De rest van de groep werd ondergebracht in een pension. De school spreekt over een drama.

De leerlingen van klas 3 hadden tot het drama een leuke week in Tsjechië. Op de terugreis ging het mis. Bij het thuisfront waren er ook de nodige zorgen nadat kinderen via mobieltjes naar huis belden. De ouders maakten ook spannende uren door met het wachten op verder nieuws. Hoewel er veel politie en ambulances zijn ingeschakeld, bleek achteraf alles mee te vallen. De onwel geworden leerlingen konden in de loop van zaterdag ontslagen worden uit het ziekenhuis, met of zonder medicatie.

Een traumateam werd ingeschakeld en in het begin van de zaterdagavond arriveerden ze. Zij reisden met de klas mee naar huis. Na veel telefoontjes over en weer kwam de groep met begeleiding zondag om 5.45 uur aan in Surhuisterveen. Uit onderzoek bleek dat de kinderen last hadden van hyperventilatie. Dit blijkt wel vaker voor te kunnen komen in groepen die te kampen hebben met grote vermoeidheid in combinatie met te weinig eten en warm weer. Er zou volgens de school geen sprake zijn geweest van alcoholgebruik.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado