10,5 °C

Foto: Brandweer Leeuwarderadeel

Brandweer krijgt nieuwe piepers

vr 12 mei 2006 22.58 uur

TERNAARD -

Afgelopen week is brandweer Fryslân gestart met het omruilen van de piepers voor de alarmering van het brandweerpersoneel.

De hulpverleningsdiensten communiceren al enige tijd via het digitale communicatie netwerk C2000. Voor het alarmeren wordt gebruik gemaakt van het alarmeringsysteem P2000. Sinds de invoering van de nieuwe digitale piepers regent het klachten van de gebruikers hiervan.

Zo zouden de piepers lang niet zo veel lawaai maken bij een alarm als de oude piepers, en gaan de display's snel kapot. Maar een veel groter probleem is dat de piepers lang niet altijd een alarmmelding ontvangen. Dit is voor de brandweerman natuurlijk heel sneu als hij een brandweerauto ziet rijden terwijl hij van niks weet, maar voor de hulpverlening is dit een kwalijke zaak. Deze problemen doen zich met name voor in Stiens en Ternaard. Zendmasten voor semafonie schijnen hiervan de oorzaak te zijn.

De brandweermensen in beide dorpen lopen dan ook al enige tijd met een tweede pieper op zak. Maar vanaf deze week is de brandweer begonnen om landelijk alle piepers te vervangen door nieuwe exemplaren. Brandweer Leeuwarderadeel en het korps van Ternaard hebben in Fryslân de primeur.

 

Regionaal nieuws

10,5 °C

10 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.