Account
Logo
Zoeken
Zoeken
11.7 °C

Provincie legaliseert gedogen Sonac

wo 15 februari 2006 10.05 uur

SUMAR - Het gedoogbeleid van de provincie Fryslân rondom Sonac in Sumar wordt gelegaliseerd. De afgelopen maanden werd bij het bedrijf regelmatig in de weekenden gewerkt terwijl dit niet is toegestaan. Het college van Gedeputeerde Staten heeft nu formeel ingestemd met het verlenen van een gedoogbeschikking aan het bedrijf. In mei 2005 stelde de provincie een dwangsom in als het bedrijf illegaal zou overwerken.

Met de gedoogbeschikking mag het bedrijf in het weekend doordraaien. Het college draagt als reden aan dat de geursituatie verbeterd is en het bedrijf een ontvankelijke vergunningaanvraag heeft ingediend, waarin o. a. het weekendwerken wordt aangevraagd. De verwachting is dat deze vergunning binnenkort kan worden verleend. Zodoende is er zicht op legalisatie van het werken in het weekend. "Een en ander past binnen het Friese gedoogbeleid", aldus de provincie.

De provincie Fryslân en Sonac kennen een lange juridische historie als het gaat om het weekendwerken. Jarenlang werd er niet opgetreden als het bedrijf te Sumar in het weekend doordraaide. Door omwonenden werd de provincie na juridische stappen op haar verantwoordelijk gewezen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....