Account
Logo
Zoeken
13.6 °C

Waterhuishouding Boelenslaan verbeterd

ma 16 januari 2006, 10.52 uur

BOELENSLAAN - De waterhuishouding ten westen van Boelenslaan wordt verbeterd. Wetterskip Fryslân pakt op dit moment samen met de gemeente Achtkarspelen en de Landinrichtingscommissie de knelpunten aan. Dit is nodig omdat een goede wateraan- en afvoer wordt belemmerd door de hoeveelheid bagger in de sloten en de onderhoudsstaat van enkele duikers.

Het waterschap verwacht dat in het verleden opgetreden wateroverlast na de werkzaamheden tot het verleden behoort. Daarnaast leiden de maatregelen tot een betere kwaliteit van het water en hebben ze daarmee een gunstig effect op de aanwezige flora en fauna. Het werk wordt uitgevoerd door grondverzetbedrijf Luimstra uit Surhuizum en zal enkele maanden duren.

Wetterskip Fryslân start met baggeren omdat de hoeveelheid slib over zo'n 2,5 kilometer de doorstroming in de watergangen belemmert. Het waterschap zal tevens ter plekke de watergang verbreden. De watergang in het verlengde van de Brandewyk, waar de overstort op loost, krijgt een betere doorstroming. Achter basisschool Jan van Zuilen plaatst het waterschap langs de nieuw te graven watergang een hekwerk. De bomen die voor het werk moeten wijken, worden bij de school herplant.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drogeham

Dodenherdenking in Drogeham

regionaal nieuws

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

Dodenherdenking bij kruiskerk in Burgum

regionaal nieuws

Dodenherdenking in Drachten

Dodenherdenking in Drachten








Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.4%
Nee  
20%
Geen idee  
25.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!