1,7 °C

 |  De globale omgeving op een oudere kaart

Meisje ernstig aangerand Oudwoude

ma 16 januari 2006 01.25 uur

OUDWOUDE -

Een dertienjarig meisje uit Oudwoude is zondagmiddag ernstig aangerand bij Oudwoude. Ze werd door de buurt rond 18.00 uur gevonden nadat ze eerder vermist raakte toen haar paard alleen thuiskwam. Ze zou een ritje maken met haar paard door het Wygeaster Boskje. Het meisje werd om zes uur halfnaakt aangetroffen. De politie gaat uit van een ernstig zedenmisdrijf.

Na het zedendelict heeft de technische recherche meteen in de avond op de plaats van het delict een onderzoek ingesteld. De politie zal zeker 25 mensen op de zaak zetten en mogelijk zal maandag het Team Grootschalige Opsporing worden geformeerd. In oktober werden in dezelfde omgeving (Kollum en Buitenpost) twee meisjes aangerand. De buurt reageerde zondagavond geschokt mede omdat Marianne Vaatstra op twee kilometer afstand bij Veenklooster in 1999 werd verkracht en vermoord.

Het eerste politiesignalement van verdachte:
een man (tussen de 25 en 35 jaar) , kort, stekelig haar en met een fors postuur. Het betreft een keurig Nederlands sprekende, getinte man. Het is mogelijk dat de man zondagmiddag enkele uren in de omgeving van de Boskreed en de Feartsichtswei, oostelijk van Oudwoude, is geweest. Misschien dat hij daarbij is gezien door getuigen. Eventuele getuigen wordt met klem gevraagd in contact te treden met de politie via 0900-8844.

 

Regionaal nieuws