1,3 °C

Opsterland sluit deal met krakers

vr 13 januari 2006 16.38 uur

GORREDIJK -

De gemeente Opsterland en de krakers van de boerderij aan de Stationsweg 97 in Gorredijk hebben donderdag afspraken gemaakt over een ongehinderde verkoop van het kraakpand. De krakers zullen meewerken aan de verkoopactiviteiten van het pand met zich mee brengen. Zo worden mogelijk kijkdagen georganiseerd voor potentiële kopers.

De gemeente Opsterland zegt dat beide partijen deze week constructieve gesprekken hebben gevoerd. De krakers hebben zich coöperatief betoond en men wil de boerderij tot aan de verkoop goed beheren. Een vaststellingsovereenkomst komt in de plaats van een civiele procedure die de gemeente zou starten om over te gaan op de gedwongen ontruiming van de boerderij. De krakers hebben aangegeven dat zij onder voorwaarden bereid zijn om de gekraakte boerderij vrijwillig te verlaten.

Vandalisme bij kraakpand
Vorige week zijn flinke vernielingen aangericht aan het pand. Zowel de gemeente als de krakers betreuren deze vernielingen. De gemeente zal deze schade zo spoedig mogelijk laten herstellen. Opsterland zal de daders aansprakelijk stellen en de kosten op hen verhalen. Na herstel van de vernielingen en het nodige tuinonderhoud wil de gemeente de verkoopactiviteiten nog in de maand januari volop van start laten gaan. De krakers zullen het pand uiterlijk twee maanden na de verkoop verlaten.

 

Regionaal nieuws

1,3 °C

2 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.