1,2 °C

Foto: Nico Feenstra | Op de plek van het grind werd een paal geplaatst. Zoals op de foto te zien, heeft de weg een fietsstrook en de palen dienden op de 'afscheiding'...

Lantaarnpalen maken brokken

vr 13 januari 2006 10.05 uur

DRACHTEN -

Twee nieuw geplaatste lantaarnpalen op de kruising Houtlaan en Noordersdwarsvaart zijn donderdagavond binnen enkele uren alweer omver gereden. Ze werden geplaatst tussen de weg en het fietspad en in korte tijd vonden maar liefst vier aanrijdingen plaats op de kruising. Twee meter vanaf de kant werden donderdagmiddag twee palen met een lichtbol door de gemeente Smallingerland geplaatst.

Een 21-jarige snorfietser uit Drachten raakte gewond toen hij met een duopassagier de paal raakte. Hij werd met beenletsel overgebracht naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. De bestuurders zagen de nieuw geplaatste donkergroene palen in het donker niet op tijd. Verder zijn er die avond nog eens drie auto's tegen de palen geknald. Bij alle drie aanrijdingen was er alleen blikschade.

Door de politie werden eerst tijdelijke maatregelen, zoals rood/witte linten en oranje kegels, genomen om de zichtbaarheid te vergroten. Door de gemeente werden later reflecterende hekjes geplaatst. De palen zijn na de ongelukken meteen weer verwijderd.

 

Regionaal nieuws

1,2 °C

2 inbraken

9 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.