Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Vogels gestolen uit volière

Geplaatst: vr 10 november 2023, 17.34 uur

dringende oproep
vrijdag 10 november 2023
EASTERMAR – Vrijdag werd Anneke Kooistra van ’t Wâltsje in Eastermar opgeschrikt door een verontrustende ontdekking: alle vogels uit haar volière waren verdwenen. Zij doet nu een oproep aan mensen om informatie te delen die kan leiden tot de identificatie van de daders. De diefstal vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag en omvatte een divers scala aan vogels, waaronder een koppel Japanse nachtegalen, zeven zwartkop sijzen, elzensijzen, een koppel boekvinken, zestien kanaries, putters, kruising putters en een koppel Mozambique sijzen. De totale waarde van de gestolen vogels wordt geschat op ongeveer twee duizend euro.

Mensen die iets hebben gezien, gehoord of mogelijk camerabeelden hebben, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie of rechtstreeks met de mevrouw Kooistra. Alle informatie, hoe klein ook, kan cruciaal zijn bij het terugbrengen van de gestolen vogels en het brengen van gerechtigheid voor deze betrokken gemeenschap. De dieven moeten bekend zijn met vogels, gezien de specifieke selectie die zij hebben meegenomen. De emotionele tol van deze diefstal is echter niet te meten in termen van geld. Voor de eigenaresse, Anneke Kooistra, vertegenwoordigden ze ook een kostbare bron van troost en vreugde.

“Ze moeten verstand van vogels hebben gehad, want ze weten wat ze waard zijn. En dan de emotionele waarde nog voor mij,” zegt Anneke, die benadrukt dat dit verlies nog zwaarder weegt vanwege persoonlijke omstandigheden. “Mijn man is acht jaar geleden overleden bij een ongeluk op de bouw, en dit was het enige wat ik nog had hier thuis waar ik plezier aan beleefde. Ik was er elke dag mee bezig,”

gea Zuur-Kooistra

Eastermar
0683573733
Item wissen?

Meld direct uw vermissing / misdaad


Meer nieuws op WâldNet:

regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslidregionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport overregionaal nieuws

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum