Account
Logo
Zoeken
12.6 °C
Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness

Dokkumer verruilt dagelijks drugsgebruik voor fitness

vr 24 mei 2024, 20.10 uur

DOKKUM - Al zigzaggend, bumperklevend, slingerend en met handgebaren reed een 32-jarige man uit Dokkum door Sneek. Het rijgedrag viel bij de politie op waardoor al niet veel later staande werd gehouden.

De politie constateerde na een bloedonderzoek dat hij onder invloed was van amfetamine en GHB. Een speekseltest had op de bewuste 2 juni 2022 nog een negatieve uitslag maar de agenten hadden - achteraf gezien - de juiste keuze gemaakt om een bloedonderzoek te laten doen.

Paniekaanvallen

"Het ging niet zo goed met mij en ik had paniekaanvallen," verklaarde de verdachte. Hij gaf toe dat hij in die tijd drugs gebruikte om rustig te worden in zijn hoofd. "En dan maak je dus verkeerde keuzes." Daarnaast bleek zijn rijbewijs geschorst te zijn, wat hij naar eigen zeggen niet wist omdat zijn bewindvoerder zijn post beheerde.

Tweede keer

Op 17 juni 2022 werd hij opnieuw in Sneek betrapt, dit keer met een nog hogere concentratie drugs in zijn bloed. Tijdens de aanhouding klom hij op het dak van zijn auto. "Ja, ik had geen keus. Ik werd uit huis gezet en ik moest thuis zien te komen. Dokkum is dan best ver...."

Derde keer

Bij een derde incident op 7 juli 2022 reed hij weer met een ongeldig rijbewijs en onder invloed van drugs. "Als ik GHB had genomen, dan dacht ik niet meer na. Dan maak je de verkeerde keuzes en doe ik gekke dingen," gaf hij toe.

Fitness voor ghb

De politierechter prees hem voor zijn recente positieve ontwikkelingen, zoals het stoppen met drugs en het dagelijks sporten. "U zit in een heel andere fase van uw leven en dat is een compliment waard," zei de rechter. "Ik heb het nu wat vervangen als het ware…." reageerde de Dokkumer. Via de Reclassering werd is zijn middelengebruik regelmatig getest.

Niet zitten

De politierechter veroordeelde de man vrijdag tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar. Hij wilde niet dat de man de cel in ging. "Dit is ook maatschappelijk relevant omdat de maatschappij er niets aan heeft dat u weer drugs gaat gebruiken en voor overlast zorgt."

Taakstraf

De uitspraak was verder een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor negen maanden, een taakstraf van 120 uur en een extra taakstraf van 20 uur. Dit betrof een eerdere voorwaardelijke straf die hij in maart 2022 kreeg opgelegd.

"Als je iemand voor de auto krijgt en je rijdt iemand aan, dat vergeet je nooit weer," waarschuwde de rechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Mercedes uitgebrand op N369 in Drogeham

Mercedes uitgebrand op N369 in Drogeham

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
10.8%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
63.9%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
21.7%
Geen mening/weet niet  
3.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

Poll: Wat vindt u van de ozb-verhoging in Noardeast-Fryslân?

Noodzakelijk, acceptabele woonlastenstijging  
14.9%
Liever kleinere ozb-verhoging  
7.1%
Geen ozb-verhoging, anders bezuinigen  
60.1%
Geen mening / woon niet in de gemeente  
17.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!