Account
Logo
Zoeken
14.6 °C
Man uit Mitselwier zit met ongelofelijk hoge drugswaarde achter het stuur

Man uit Mitselwier zit met ongelofelijk hoge drugswaarde achter het stuur

vr 24 mei 2024, 18.20 uur

MITSELWIER - Een 34-jarige man uit Mitselwier reed met een ongelofelijk hoge drugswaarde door Dokkum in zijn Opel. Het ging om 28 keer de toegestane hoeveelheid. Bovendien had de man niet eens een rijbewijs op zak.

De man werd op dinsdag 3 mei 2022 door de politie betrapt tijdens een verkeerscontrole. Omstreeks 17.25 uur werd hij in Dokkum staande gehouden en al snel werd duidelijk dat de man onder invloed was van speed en cannabis.

Feestje

"Ik blow alle dagen en ik had het weekend ervoor een feestje gehad" was zijn reactie vrijdag bij de politierechter op de rechtbank in Leeuwarden. Op het feestje, dat op zondagmiddag was, had hij speed gebruikt. "U zit ver boven de grens" zo stelde de politierechter vast.

45 km auto

De Mitselwierster had destijds bij de politie gezegd dat hij achter het stuur was gekropen omdat hij een inkomen nodig had. Bij de politierechter zei hij dat tegenwoordig niet meer doet. Destijds kreeg de man daarvoor (rijden zonder rijbewijs, red.) een boete van 370 euro. Hij overweegt nu om een 45 km auto te kopen omdat het slagen voor een rijbewijs nog niet wilde lukken.

artikel 8 WVW

Bij de politierechter moest hij zich deze week verantwoorden voor het rijden onder invloed "met ongelofelijk hoge drugswaardes", zoals de officier van justitie het benoemde. "Wat als meneer iemand had aangereden? Dit is meer dan 28x de toegestane hoeveelheid...."

Eis: taakstraf

De officier van justitie eiste een taakstraf van 50 uur. Ze kwam tot een wat lagere eis vanwege het tijdsverloop, anders had ze ook nog een rijontzegging erbij gevraagd. De politierechter ging mee met de eis en veroordeelde de man tot een taakstraf van 50 uur.

Uitspraak

"U zat flink fout" was het oordeel. "Het is gevaarlijk en je kunt minder goed reageren in het verkeer." De politierechter geloofde dat de man nu bij een collega in de auto stapt om naar het werk te gaan.

De gemeten waarden volgens het laboratorium waren 700 microgram amfetamine per liter bloed en 3,1 microgram THC.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Mercedes uitgebrand op N369 in Drogeham

Mercedes uitgebrand op N369 in Drogeham

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
10.4%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
62.3%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
23.6%
Geen mening/weet niet  
3.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

Poll: Wat vindt u van de ozb-verhoging in Noardeast-Fryslân?

Noodzakelijk, acceptabele woonlastenstijging  
13.7%
Liever kleinere ozb-verhoging  
7.7%
Geen ozb-verhoging, anders bezuinigen  
60.4%
Geen mening / woon niet in de gemeente  
18.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!