Account
Logo
Zoeken
15.1 °C
Ljeppersklub Buitenpost in de prijzen op het NK
© WâldNet |  Ingezonden foto

Ljeppersklub Buitenpost in de prijzen op het NK

wo 6 september 2023, 10.14 sportnieuws

BUITENPOST - Het NK Fierljeppen in IJlst was zaterdag een topevenement. Voor de ljeppers waren alle ingrediënten aanwezig om er een spektakel van te maken. Die van de Ljeppersklub Buitenpost waren bovendien bijzonder succesvol.

Voor Buitenpost hadden Sietse Lefferts (jongens) en Lisanne de Jong (meisjes) zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap en mochten dus de strijd aangaan met de beste 8 van Nederland. Het werd een mooie strijd in IJlst om de titels. De springers trakteerden het vele publiek op mooie sprongen.

Goede sprongen in de voorronde van Sietse, 17,64m, en Lisanne, 14,21m, waren voldoende om zich bij de eerste drie te plaatsen en zodoende de finale te halen. De eindstrijd werd een waar spektakelstuk. Er werd op hoog niveau gesprongen tussen de Hollanders en de Friezen.

Prijzen
Bij de jongens was er uiteindelijk brons voor Sietse Lefferts. Lisanne de Jong sprong in de finale nog een nieuw persoonlijk record van 14,74m en werd daarmee tweede van Nederland bij de meisjes. Een prachtig resultaat voor de Ljeppersklub Buitenpost.

Verder won Sietse Lefferts dit seizoen het algemene klassement bij de jongens en werd ook nog tweede bij het FK. Bij de jongere jeugd won Bente Folkje de Boer (meisjes tot 10 jaar) bij de NFM (Nederlands Fierljep Manifestatie). Bij de jongens tot 10 jaar werd Melvin Minnema nog derde op het FK.

Voor de fierljeppers zit het seizoen er nu op, maar voor de club begint nu de grote uitdaging, het vervangen van de schansen. Dit moet gerealiseerd zijn in april 2024, zodat hier gesprongen kan worden op moderne schansen die voldoen aan alle door de bond gestelde eisen. Het wachten is nog op het definitieve akkoord van de gemeente, dit wordt verwacht in de eerste week van oktober.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws