Account
Logo
Zoeken
22.8 °C
Groene dorpsplein De Westereen geopend
impressie Pleinfestival

Groene dorpsplein De Westereen geopend

vr 9 juni 2023, 21.08 regionaal

DE WESTEREEN - Het groene dorpsplein rondom Multifunctionele Accommodatie De Hege Heis is vrijdag feestelijk geopend met een heus pleinfestival. Directeuren Judith Meeuwsen-Bosch en Nanne Klompstra gaven, samen met kinderdirecteur Marrit de Jong, het startschot.

Inwoners van De Westereen konden het nieuwe, groene plein bewonderen, maar ook genieten van muziek van Jelle B. en Eva Sinnema. Daarnaast kon men op het pleinfestival genieten van hapjes en drankjes en meedoen met activiteiten van het beweegteam. Leerlingen van de scholen stonden deze middag met zelfgemaakte spullen op het festival.

Fan Stien nei Grien

De afgelopen jaren is onder het motto \'Fan Stien nei Grien’ hard gewerkt om het plein rondom de Hege Seis aan te pakken. Bij dit initiatief, van Stichting De Brede School, zijn leerlingen, ouders en verenigingen betrokken. Zij mochten meedenken bij het maken van de plannen en het realiseren van het vergroenen van het plein.

Vanaf deze dag kunnen dorpsbewoners elkaar in een groene omgeving, waar het heerlijk is om te verblijven, ontmoeten. Het groene dorpsplein zorgt zo voor een laagdrempelige opstap naar het gebruik van de voorzieningen en meer betrokkenheid bij de omliggende (sport)verenigingen.

Door het terrein te vergroenen ontstaat er een beter klimaat rondom én in het gebouw. Zo ontstaan er schaduwplekken, wordt regenwater beter opgenomen en ontstaat er meer biodiversiteit in de vorm van vogels en insecten. Daarnaast stimuleert het plein inspanning, ontspanning, ontmoeting, natuurbeleving én bewegend en ontdekkend leren. Het festival is een manier om alle betrokkenen te bedanken.

Drinkwatertappunt

Bij het startschot voor het pleinfestival, werd ook het nieuwe drinkwaterpunt geopend door wethouder Gerben Wiersma. Meer watertappunten zorgen ervoor dat kinderen altijd water kunnen meenemen. Op school gaat het aanleren van water drinken makkelijker, omdat het in groepsverband gebeurt.

Sûn op eigen Grûn, de lokale JOGG aanpak van de gemeente Dantumadiel wil met haar campagne #DRINKWATER! het drinken van water aantrekkelijker maken. Dit doet zij door middel van het creëren van watertappunten. In samenwerking met de scholen ontvingen alle leerlingen vandaag een bidon als cadeau en kunnen zij vanaf nu deze bij De Hege Seis vullen met drinkwater.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws