Account
Logo
Zoeken
29.5 °C
Groningerstraat vanaf maandag dicht voor herinrichting
© WâldNet

Groningerstraat vanaf maandag dicht voor herinrichting

zo 4 juni 2023, 10.00 lokaal nieuws

SURHUISTERVEEN - De Groningerstaat gaat vanaf maandag op de schop. Het gaat om het wegdeel vanaf de Molenweg tot aan de rotonde van de Skieding.

Schagen Infra begint op 5 juni 2023 in opdracht van de gemeente Achtkarspelen met het opknappen van de weg.

Omwonenden zijn door de gemeente op de hoogte gesteld en ze mochten meedenken. Het ontwerp is tot stand gekomen in overleg met Plaatselijk Belang en H&I.

Het riool wordt vervangen en er wordt een regenwaterriool aangebracht. De grootste verandering is het fietspad aan de noordzijde. Dit fietspad wordt breder gemaakt voor twee richtingen en daarmee komt het fietspad aan de zuidzijde te vervallen.

Een ander belangrijk aandachtspunt betreft de verkeersveiligheid op het kruispunt van de Groningerstraat met de Lauwersweg. Het rijbaanprofiel 'van Fase 1' wordt doorgetrokken tot de komgrens.

Geen middengeleider
In het oorspronkelijke ontwerp zou er een middengeleider komen op het gedeelte vanaf het industrieterrein Lauwerskwartier richting de rotonde N358 (Piramide). Uit een extra opiniepeiling werd duidelijk dat de meeste mensen tegen de middengeleider waren. "Dit betekent dan ook dat de middengeleider komt te vervallen." aldus de gemeente Achtkarspelen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws