Account
Logo
Zoeken
22.4 °C
Rijbewijzen van racende automobilisten ingevorderd in Wânswert
© WâldNet

Rijbewijzen van racende automobilisten ingevorderd in Wânswert

vr 31 maart 2023, 13.17 regionaal

WANSWERT - De politie heeft tijdens een lasercontrole op de Iedyk bij Wânswert het rijbewijs van twee racende automobilisten ingevorderd. Vier andere weggebruikers mochten het roze pasje (voorlopig) behouden, maar kunnen binnenkort wel een forse boete op de deurmat verwachten.

Er waren bij de politie meerdere meldingen binnengekomen dat er in de 60 km-zone tussen Bartlehiem en Wânswert regelmatig erg hard wordt gereden. Agenten besloten om donderdagochtend een lasergun controle te houden.

Het was vrijwel direct raak. Een 27-jarige automobilist uit de gemeente Tytsjerksteradiel naderde om 08.20 uur de controle vanuit de richting van Burdaard. De laser toonde dat de man een snelheid van 124 km/u reed. Tijdens de staandehouding werd er proces-verbaal opgemaakt en gezien de forse snelheidsoverschrijding werd het rijbewijs ingevorderd.

Nog geen 10 minuten later liep de volgende bestuurder al tegen de lamp. Een 24-jarige automobilist uit de gemeente Noardeast-Fryslân naderde de lasercontrole vanuit de richting van Hallum met een snelheid van 115 km/u. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en eveneens werd het rijbewijs ingevorderd.

Een 4-tal andere snelle automobilisten konden hun rijbewijs (voorlopig) behouden. Met gemeten snelheden van 95, 102, 103 en 107 km/u reden ze allemaal meer dan 30 km/u te hard, wat betekent dat de officier van justitie beslist over de juridische gevolgen van hun snelheidsoverschrijding.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws