Account
Logo
Zoeken
13.1 °C

Ophaalbrug 'botst' op auto tussen slagbomen

wo 29 mei 2019, 15.26 uur

ALDTSJERK - Het balast gewicht van de ophaalbrug van Aldtsjerk heeft woensdagmiddag een auto klemgezet tussen de brug en de slagboom. De automobiliste miste op de Van Sminiaweg door onbekende oorzaak het rode licht en reed over de brug totdat ze niet verder kon rijden. De slagbomen waren op dat moment al dicht.

De brug is een zelfbedieningsbrug en de ophaalbrug ging vervolgens omhoog. Er ontstond een benarde situatie omdat het gewicht tegen de auto aan kwam. Het systeem sloeg in de noodstop. De bestuurster kon op haar beurt niet verder rijden in verband met de gesloten slagboom. Het dak van de auto raakte flink beschadigd en de autobanden knapten.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig even voor 17.00 uur opgehaald nadat de brug weer in werking was gezet. Na een test werd duidelijk dat de brug nog prima functioneerde. De weg werd weer opengesteld voor verkeer. Het is extra druk in Aldtsjerk vanwege de afsluiting van de rondweg voor werkzaamheden. De meeste mensen rijden echter niet dwars door het dorp (en over de brug).

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
17.3%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
54%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
24.3%
Geen mening/weet niet  
4.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!