Account
Logo
Zoeken
13.1 °C
Drachten trekt stekker uit lichtkunst Museumplein
Foto: Harry van der Linde |  In 2015 werd de lichtkunst op het Museumplein uiteindelijk officieel 'geopend'

Drachten trekt stekker uit lichtkunst Museumplein

di 28 mei 2019, 17.36 uur

DRACHTEN - Het college van B&W heeft besloten om te stoppen met het project Lichtkunst Museumplein. De jaarlijkse subsidie van 5990 euro is per 1 januari 2019 stopgezet. Het project had nog een boekwaarde van 7110 euro en het verlies komt uit op 1120 euro.

De eerste plannen voor het project ontstonden in 2010 en het duurde tot 2015 voordat de eerste lichtstralen te zien waren op het Museumplein. Al snel ging het vervolgens mis. De weersinvloeden zorgden ervoor dat de apparatuur verouderde. De projector had storingen bovendien was de software zo ingewikkeld dat alleen eenvoudige animaties getoond konden worden. Door regen en wind ging de apparatuur uiteindelijk ook nog eens helemaal kapot.

Omdat het project Drachten niet als cultuurstad op de kaart heeft gezet, is besloten te stoppen. Bovendien is een nieuwe investering geen garantie voor succes. De software blijft ingewikkeld voor de gemiddelde kunstenaar die er iets mee wil doen.

Om te starten met het project werd jaren geleden een subsidie van 34.500 euro beschikbaar gesteld door de gemeente Smallingerland.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
17.3%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
54%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
24.3%
Geen mening/weet niet  
4.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!