Account
Logo
Zoeken
13 °C

Cel voor jonge overvallers Total tankstation

wo 28 mei 2014, 15.30 uur

LEEUWARDEN - Twee minderjarige overvallers zijn woensdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot werkstraffen en celstraffen. De twee, 15 en 17 jaar oud en woonachtig in een klein dorp in Smallingerland, overvielen op 15 januari het Total Tankstation aan de Eems in Drachten. De pompbediende werd met een mes bedreigd. Nadat ze geld hadden gekregen, gingen de overvallers er op de fiets vandoor. Twee dagen later werden ze opgepakt.

Omdat de verdachten minderjarig zijn, werden de rechtszaken twee weken geleden achter gesloten deuren behandeld. De uitspraak was wel openbaar. De jongste van de twee had zich ook nog schuldig gemaakt aan een mishandeling en een diefstal. Hij is veroordeeld tot een jeugddetentie van 193 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel van de straf is gelijk aan het voorarrest.

Verder kreeg de 15-jarige een werkstraf van 150 uur en komt hij onder toezicht van de reclassering. Dat laatste geldt ook voor de andere verdachte. Hij kreeg een onvoorwaardelijke jeugddetentie van zes maanden, plus zes maanden voorwaardelijk. Hij liep nog in een proeftijd. De voorwaardelijke werkstraf van 80 uur die daar bij hoorde moet de jongen alsnog uitvoeren. Verder moet hij zich onder behandeling stellen, als de reclassering dat nodig acht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
17.3%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
54%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
24.3%
Geen mening/weet niet  
4.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!