Account
Logo
Zoeken
22.8 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Dug-out stort in: dode en gewonden

wo 21 mei 2014, 15.31 regionaal

TWIJZEL - Een tienjarig meisje uit Surhuisterveen is woensdagmiddag om het leven gekomen nadat een dug-out langs het voetbalveld aan de Mounewei in Twijzel instortte. Het slachtoffer overleed aan haar verwondingen in het ziekenhuis in Groningen.

Het ongeval gebeurde rond 15.15 uur toen een betonnen plaat van een stenen dug-out instortte. Er zouden tijdens het ongeval zowel in als bovenop de betonnen plaat van de dug-out kinderen hebben gezeten. Er zaten volgens de brandweer acht kinderen in de dug-out.

Vier kinderen raakten verder gewond waarvan één zwaargewond. De scholieren zijn afkomstig van de Chr. basisschool de Bernebrêge in Surhuisterveen. Eén van de kinderen zat verder bekneld en moest door de brandweerlieden bevrijd worden.

Schoolkorfbal-toernooi
Er werd woensdagmiddag een school-korfbaltoernooi gehouden welke rond 13.00 uur van start ging. Er waren meer dan duizend kinderen in het sportpark 'de Moune' aanwezig toen het ongeval plaatsvond. De kinderen zijn na het ongeval zoveel mogelijk weggeleid van de plek van het ongeval. Ze waren voor een groot deel erg aangeslagen.

Meerdere hulpdiensten waaronder de politie, de brandweer en vijf ambulances zijn ter plaatse gekomen. Het dak (betonnen plaat) viel tijdens het ongeval naar beneden (zie fotonieuws, ook voor een andere dug-out welke nog intact is). Rond 15.40 uur kwam ook de traumahelikopter ter plaatse om specialisten te brengen. Deze landde op het voetbalveld waaraan de dug-out stond.

Rond 15.50 uur vertrok de eerste ambulance met een gewonde naar het ziekenhuis. Ook werd één van de slachtoffers per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De heli vertrok rond 16.30 uur naar het ziekenhuis. Burgemeester Gerbrandy van de gemeente Achtkarspelen is rond 16.45 uur ter plaatse gekomen om steun te bieden en zich in te lichten over het vreselijke ongeval.

Opvang
De gemeente Achtkarspelen meldt dat er opvanglocaties zijn geregeld. Ook zijn er twee publieksnummers geopend. Bel 0511-548 111 of 0511-460 860

Er zijn de volgende opvanglocaties:

  • voor ouders van de gewonde kinderen: De sportkantine op het park
  • voor betrokkenen en omstanders: Dorpshuis de Bining, Simke Kloostermanstrjitte 5 te Twijzel
  • voor de familie van de leerlingen van de basisschool de Bernebrege uit Surhuisterveen: is de opvang op de basisschool de Bernebrege
FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws