Account
Logo
Zoeken
16.4 °C

Verdachten hennepzaak geven elkaar de schuld

ma 10 juni 2013, 21.00 uur

LEEUWARDEN - Tegen zes verdachten die betrokken zouden zijn geweest bij een hennepkwekerij in Rottevalle zijn maandag bij de Leeuwarder rechtbank werkstraffen geëist. De kwekerij werd op 25 augustus 2011 ontdekt. De politie had verschillende malen signalen gekregen dat er iets in het pand aan de Buorren -voorheen de militaire dump, daarna een duikwinkel- aan de hand moest zijn. Bij de inval werden vijf personen aangehouden, waaronder de 51-jarige eigenaar van het pand en diens 24-jarige zoon.

Verder werden een 50-jarige vrouw uit Drachten en een 59-jarige inwoner van Blije opgepakt. Deze twee waren hennep aan het knippen op het moment dat de politie een inval deed. Beiden verdachten zeiden dat ze dat voor het eerst hennep knipten. Dat gold ook voor de eigenaar, een inwoner van Haulerwijk. Die zei dat hij nooit wat van de kwekerij heeft geweten tot het moment van de inval. Hij was gaan knippen omdat hij hoopte op die manier eindelijk de huur betaald te krijgen. De huurder van het pand, een 58-jarige man uit Naarden, zou volgens de eigenaar degene zijn die de plantage heeft opgezet.

De huurder beweerde dat de eigenaar juist wel op de hoogte was. De officier van justitie eiste voor de eigenaar van het pand een werkstraf van 100 uur, een celstraf gelijk aan het voorarrest -dat duurde 48 dagen- en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Voor de man uit Naarden werd 160 uur werkstraf geëist, plus drie maanden cel voorwaardelijk. Tegen de twee knippers werd 40 uur, voor de Drachtster, en 60 uur werkstraf voor de man uit Blije geëist. Voor de zoon van de Haulerwijkster vorderde de officier vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
16.5%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
54.8%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
23.9%
Geen mening/weet niet  
4.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!