Account
Logo
Zoeken
18 °C
Foto: Geert Huisman

Shanty koor De Beurtskippers in Skalsum

za 8 juni 2013, 0.10 uur

KOLLUMERPOMP - In de polder ten westen van de Brongersmaweg bij Kollumerpomp werkt de stichting Skalsumer Natuurbeheer aan gezonde koeien en veel biodiversiteit. Een hoge en soortenrijke weidevogelstand is ook het gevolg. In tegenstelling tot op veel andere plaatsen doen bijvoorbeeld de Grutto’s maar ook andere vogels het nog goed in dit gebied. In de polder zijn diverse inrichtingsmaatregelen uitgevoerd.

Er zijn plas drassen aangelegd en de opgroeimogelijkheden voor kuikens zijn verbeterd. In het voorjaar tot in de zomer staat het water hoog in de sloten. Dit z.g.n. weidevogelpeil helpt de natuur enorm. De plantenrijkdom is sterk toegenomen. Langs de sloten wordt niet meer bemest en wordt laat gemaaid. Ook op enkele percelen wordt gewerkt met verlate maaidata om jonge vogels de ruimte te geven op te groeien en uit te vliegen.

De stichting ontvangt elk jaar honderden belangstellenden waaronder veel bestuurders en politici. Ook wordt gewerkt in landelijke netwerken waarin vooral kruidenrijk grasland en de betekenis ervan voor gezonde melkkoeien centraal staat. De directe omgeving wordt ook niet vergeten. Zo werd alweer enige tijd geleden een burendag in Kollumerpomp georganiseerd. Daar trad ook het shantykoor “De Beurtskippers” op, uit Surhuisterveen.

Als tegenprestatie voor het optreden van het koor bood de stichting vrijdag een excursie aan. De koorleden bezochten op om 19.00 uur gezeten op strobalen op de speciaal daarvoor bestemde wagen en tractor de natuur en de koeien van de familie Agema in de polder.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws