Account
Logo
Zoeken
16.4 °C

Caféhoudster 5 jaar de cel in voor overval

do 30 mei 2013, 16.10 uur

LEEUWARDEN - De 42-jarige caféhoudster uit Opende die begin november vorig jaar de overval op haar bejaarde oom uit Wolvega organiseerde, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot vijf jaar cel. De kroegbazin kreeg hulp van twee vrienden, zij pleegden de overval. Ook zij werden veroordeeld tot vijf jaar cel. Een 22-jarige vrouw uit Zevenhuizen kreeg twee jaar cel plus een jaar voorwaardelijk. De vrouw was betrokken bij de voorbereidingen van de overval. Zij werd aangetroffen in de auto van het slachtoffer.

De twee mannen, een 28-jarige inwoner van Beilen en een 47-jarige man zonder vaste woonplaats, drongen op de avond van 5 november 2012 de woning van het 72-jarige slachtoffer binnen. De bejaarde man werd vastgebonden met tape en ernstig mishandeld. Hij kreeg de indruk dat de overvallers wisten waar ze voor kwamen. Dat bleek te kloppen, ze waren gestuurd en geïnstrueerd door de nicht van de Wolvegaster. Zij zou gezegd hebben dat haar oom veel geld in huis had.

Ze had acuut geld nodig, voor een vriend die een drugsschuld zou hebben. Zij beweerde dat zij dacht dat de mannen alleen de auto van haar oom mee zouden nemen. De vrouw had echter wel zelf overvalbenodigdheden zoals tie-ribs en duct-tape gekocht. De overvallers namen een paar fototoestellen, zilveren bestek, bankpasjes, het paspoort en de Mercedes van het slachtoffer mee. De vier veroordeelden moeten samen een schadevergoeding van 9200 euro betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws