Account
Logo
Zoeken
16.1 °C

Dongeradeel gaat dienstverlening verbeteren

do 28 maart 2013, 1.16 regionaal

DOKKUM - De gemeente Dongeradeel gaat er alles aan doen om de dienstverlening richting ondernemers te verbeteren. Dat zei burgemeester Marga Waanders woensdagavond tijdens de raadsvergadering in de gemeente Dongeradeel. “Wat ons betreft gaan we niet nogmaals op papier zetten hoe het beter moet, maar gaan we daadwerkelijk aan de slag”, aldus de burgemeester. Aanleiding voor de gedachtewisseling met de gemeenteraad in Dongeradeel was de MKB ranglijst ondernemersvriendelijke gemeente waarop Dongeradeel slechts een 6,2 haalde.

In de verkiezing van MKB- vriendelijkste gemeente van Noord-Nederland eindigde Dongeradeel op plaats 18 van 27 Friese gemeenten. Er werd laag gescoord op tevredenheid van ondernemers en gemeentelijke lasten. Beter werd gescoord op imago en communicatie/beleid, maar nog onder de norm. In het Sociaal- Economisch Beleidsprogramma van de gemeente Dongeradeel 2010-2015 heeft de raad als doelstelling opgenomen te streven naar een structurele plaats binnen de top 5 van de MKB ranglijst van ondernemersvriendelijke gemeenten in Fryslân op het gebied van communicatie en beleid.

De gemeente Dongeradeel heeft inmiddels een lijst met maatregelen opgesteld die zullen worden genomen. Zo zal er worden gewerkt met duidelijk vastgelegde interne servicenormen en zal er intensievere communicatie over de indieningsvereisten voor bouwvergunningen zijn. Verder gaat de gemeente aan de slag met betere communicatie, o.a. via social media voor het bereiken van met name jonge ondernemers en het organiseren van thema- avonden voor specifieke groepen ondernemers

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws