Account
Logo
Zoeken
12.6 °C

Dongeradeel krijgt kinderburgemeester

vr 29 mei 2009, 0.40 uur

DOKKUM - De raad van Dongeradeel is donderdagavond akkoord gegaan met het initiatiefvoorstel van het CDA om een kinderburgemeester aan te stellen. De meeste partijen konden zich in het voorstel vinden, alleen de PvdA en ABD waren tegen het voorstel.

De PvdA vindt het een sympathiek idee, maar heeft zijn twijfels over de uitvoering. Koop Mulder: “We vinden toch dat het zich teveel concentreert op 1 persoon”. De fractie van het Algemeen Belang Dongeradeel was nog feller: “Wat de ABD betreft hoeft er helemaal geen kinderburgemeester te komen”, aldus Mary Nagtegaal van die partij. Ze vint het daarnaast niet goed om de kinderburgemeester alleen aan te stellen voor de symbolische taken, omdat dit niet een goed beeld schept.

Het idee van het CDA-is om van de kinderburgemeester een soort ‘ambassadeur voor kinderzaken’ te maken die bij bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas, Koninginnedag en Bevrijdingsdag aanwezig is. Volgens Jouke Douwe de Vries van die partij is het vooral bedoeld als educatieproject en is het breder dan alleen het kind dat burgemeester is.

Er zou op internet een speciale website kunnen worden ingericht, de klas van de burgemeester zou op excursie naar het gemeentehuis kunnen gaan en zou er ook gedacht kunnen worden aan het jaarlijks uitreiken van kinderlintjes, stelt het CDA voor. De FNP en de Chirstenunie waren wel enthousiast over het plan. De VVD was kritisch tijdens de raadscommissie, maar stemde tijdens de raadsvergadering voor het plan. Na de zomervakantie moet er worden begonnen met het project van 4.000 euro

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Mercedes uitgebrand op N369 in Drogeham

Mercedes uitgebrand op N369 in Drogeham

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
10.7%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
63.1%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
22.6%
Geen mening/weet niet  
3.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

Poll: Wat vindt u van de ozb-verhoging in Noardeast-Fryslân?

Noodzakelijk, acceptabele woonlastenstijging  
14.9%
Liever kleinere ozb-verhoging  
7.1%
Geen ozb-verhoging, anders bezuinigen  
60.1%
Geen mening / woon niet in de gemeente  
17.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!