Account
Logo
Zoeken
13 °C

Aanval met autokrik - eis 1,5 jaar cel

do 28 mei 2009, 20.00 uur

LEEUWARDEN - Een 26-jarige vrouw uit Drachten kreeg de schrik van haar leven toen ze in de vroege uren van 31 januari na een avondje stappen in Heerenveen in haar auto zat en vanuit het niets door een wildvreemde man werd aangevallen met een autokrik. De man sloeg de Drachtster keihard in de zij. Donderdag eiste de officier van justitie tegen de dader, een 19-jarige inwoner van Leeuwarden, voor de Leeuwarder rechtbank anderhalf jaar cel voor een poging tot doodslag.

De dader ontkwam aanvankelijk. De volgende dag las zijn vriendin op internet een bericht over het incident. Ze concludeerde dat het wel om haar vriend moest gaan. De twee hadden die avond ruzie gehad in de Heerenveense discotheek Gossip. De verdachte was straalbezopen toen hij de horecagelegenheid verliet; hij was aan het 'binge'-drinken geweest. In extreem korte tijd had hij tien ouzo's achterover geslagen.

Hij kon zich vrijwel niets meer herinneren van wat er was voorgevallen. Hij wist alleen nog dat hij met zijn autokrik de ruit van de auto van de Drachtster had ingeslagen. Een paar tellen eerder had hij het slachtoffer met volle kracht twee keer met de krik in de zij geslagen. Op straat kwam het tot een worsteling, waarna de vrouw nog een klap kreeg. Ze slaagde er uiteindelijk in te vluchten.

Ze hield twee gekneusde ribben en een grote blauwe plek aan de mishandeling over. Voor hetzelfde geld had het letsel veel ernstiger kunnen zijn, vond de officier van justitie. Zij sprak van 'een vreselijk schokkende zaak' en noemde het 'een schoolvoorbeeld van zinloos geweld'. De officier vond dat de verdachte aan zijn drankprobleem moet werken. Als dat niet gebeurt dan is de Leeuwarder 'een tijdbom' die ieder moment kan ontploffen.

De man moet onder toezicht van verslavingszorg geplaatst worden en hij zou een behandeling moeten ondergaan. Verder vond de officier dat de man 650 euro smartengeld aan het slachtoffer moet betalen en ruim 580 euro voor de schade aan de auto. Zij eiste een celstraf van 24 maanden waarvan zes voorwaardelijk. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
17.3%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
54%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
24.3%
Geen mening/weet niet  
4.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!