Account
Logo
Zoeken
13.1 °C

Potenrammers uit Feanwâlden gepakt

do 28 mei 2009, 18.15 uur

FEANWALDEN - Vijf potenrammers uit Feanwâlden (20, 21, 21, 22, 23) zijn deze week aangehouden door de politie. Het vijftal had in de vroege morgen van 9 mei een 61-jarige Leeuwarder in de Groene Ster bij Leeuwarden zonder enige aanleiding zwaar mishandeld. Naast de mishandeling dreigden ze met een alarmpistool en werd de auto van de 61-jarige man vernield. Omdat één van de vijf mannen militair is, heeft de politie de Koninklijke Marechaussee bij het onderzoek betrokken.

De politie zegt de daders op het spoor te zijn gekomen dankzij het kenteken van hun auto. Het slachtoffer was na de mishandeling - bijna drie weken geleden - nog in staat om dat te onthouden. Het duurde echter tot deze week voordat de verdachten konden worden aangehouden. Een aantal van de verdachten meldde zich namelijk vrijwillig op het bureau. De mannen verklaarden tijdens het verhoor dat ze een geintje wilden uithalen. Dit 'geintje' liep echter behoorlijk uit de hand en het slachtoffer werd dan ook ernstig mishandeld.

De vijf verdachten wordt openlijke geweldpleging, poging zware mishandeling, bedreiging en het in bezit hebben van een wapen ten laste gelegd. De verdachten betuigden spijt en zijn volgens de politie van plan om het slachtoffer een bloemetje te sturen als spijtbetuiging.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
17.3%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
54%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
24.3%
Geen mening/weet niet  
4.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!