Account
Logo
Zoeken
13.6 °C

Man stapte in auto na inname rijbewijs

ma 18 mei 2009, 19.05 uur

LEEUWARDEN - Een 34-jarige man uit Drachten is vorig jaar gewoon weer in zijn auto gestapt nadat de politie even daarvoor zijn rijbewijs had ingevorderd. De beginnend bestuurder had maar liefst tien keer teveel drank op met een promillage van 2,02 toen hij op 21 september vorig jaar door de politie van de weg werd geplukt. De man bestuurde zijn auto met gedoofde lichten door de Tine Talmanstraat. Hij kreeg na zijn aanhouding een rijverbod en moest zijn rijbewijs inleveren.

Tien minuten nadat de Drachtster het bureau had verlaten, zag de politie hem alweer rijden. Maandag zei de uit Angola afkomstige man - hij heeft een verblijfsvergunnning - tegen de politierechter dat hij niet had begrepen dat hij niet meer mocht rijden. "Ik kreeg de sleutels terug", aldus de verdachte. "Uw rijbewijs was ingenomen. U wist dat u niet mocht rijden", reageerde de rechter.

Toen de man voor de tweede keer mee naar het bureau moest, weigerde hij om te blazen. Hij zei dat hij in de war was. Maandag beweerde hij dat hij de tweede keer wel degelijk had geblazen. Daar kon de rechter niets van terugvinden in het dossier. Zij ging er van uit dat de Drachtster gewoon had geweigerd. "De politie was nuchter die avond, u niet", stelde de rechter.

De verdachte is al vaker betrapt op dronken rijden, onder andere op een bromfiets. Hij had al twee keer eerder een boete gehad. Om die reden vond de rechter dat een financiële straf een gepasseerd station was. Zij veroordeelde de man tot een werkstraf van 80 uur en een rijontzegging van 18 maanden waarvan 5 voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
17.1%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
54.1%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
24.4%
Geen mening/weet niet  
4.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!