Account
Logo
Zoeken
15.4 °C
Dertig jaar avondvierdaagse Eastermar
Al dertig jaar vrijwilliger bij de Avondvierdaagse

Dertig jaar avondvierdaagse Eastermar

za 31 mei 2008, 15.31 regionaal

EASTERMAR - Vrijdagavond vond de afsluiting plaats van de 30e editie van de avondvierdaagse in Eastermar. Het wandelevenement startte in 1977 en bleef al die tijd ongekend populair bij deelnemers die afkomstig waren uit de hele omgeving. Ieder jaar doen er zo'n 600 deelnemers mee aan het wandelevenement. In 2001 kon de vierdaagse niet doorgaan vanwege de MKZ-crisis, waarbij de kans op overdragen van het virus door wandelaars zeer reëel werd geacht.

Voor Klaas van der Veer en Halbe de Vries was het dit jaar de dertigste keer dat zij als vrijwilliger verbonden waren aan dit wandelfestijn. Gedurende dertig jaar waren zij beiden actief als stempelaar van de wandelkaarten en stonden zij onderweg op de route met limonade bestemd voor de dorstige wandelaars.

De Stichting Avondvierdaagse in Eastermar heeft een vaste groep vrijwilligers zoals verkeersregelaar, stempelhouders en EHBO-ers. Beide heren genieten elk jaar weer volop van het evenement. “It is elk jier wer in feest om hjiroan mei te wurkjen.”

De karakteristieke omgeving van Eastermar leent zich uitstekend voor wandeltochten en de vierdaagse kent hier dan ook drie afstanden:5, 10 en 15 kilometer. Als afsluiter dit jaar werd er voor de kinderen nog een ballonnenwedstrijd georganiseerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws