Account
Logo
Zoeken
15.4 °C

Drankrijder had 'heel veel geluk'

vr 30 mei 2008, 17.33 regionaal

LEEUWARDEN - Zelf besefte de 38-jarige Ferwerter maar al te goed dat hij op 25 november vorig jaar 'heel veel geluk' heeft gehad. De man was met een stevige borrel op in de auto van een vriend gestapt. Op de Ljouwerterdyk bij Hallum reed hij de auto volledig in de prak. De vriend was niet blij en deed aangifte. De aangifte werd later weer ingetrokken, maar toen was het al te laat. Vrijdag mocht de Ferwerter zijn verhaal vertellen bij de rechter.

Het leven van de Ferwerter liep niet op rolletjes, eind vorig jaar. Als gevolg van relatieproblemen zocht hij zijn heil in de drank. Op de avond van 25 november had hij meer dan een halve fles beerenburg achter de kiezen, toen hij zomaar in de auto van een vriend wegreed. Bij Hallum stuurde de man de auto op de verkeerde weghelft.

Hij knalde op een tegenligger. De auto van de vriend was total loss. De Ferwerter moest overgebracht worden naar het MCL in Leeuwarden, waar hem bloed werd afgenomen. Hij had een alcoholpromillage van 1,31, bijna drie keer meer dan is toegestaan. Hij had enorme risico's genomen, vond de rechter. Dat besefte de verdachte ook. Een week eerder was het ook al misgegaan.

Op de Marrumerweg in Ferwert had hij met zijn auto een paaltje scheef gereden. Hij had nagelaten het bij de politie te melden. In plaats daarvan had de Ferwerter de auto 'gewoon' laten staan. Het was een bewogen periode, vertelde hij. Vijf dagen na het ongeval op 25 november moest hij ook al voor de rechter verschijnen voor dronken rijden.

Hij heeft de problemen inmiddels aangepakt. Alleen financieel staat hij er niet al te best voor. Vandaar dat de officier van justitie zijn eis aanpaste en in plaats van een dikke boete een werkstraf van zeventig uur vorderde, plus een rijontzegging van negen maanden. De rechter vond dat te weinig. Zij maakte er een werkstraf van honderd uur van een ontzegging van negen maanden waarvan drie voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws