Account
Logo
Zoeken
13.7 °C
Foto: Henk Stoelwinder

Grappen en grollen op 1 april

di 1 april 2008, 12.10 uur

DOKKUM - Het is weer 1 april. De grappen uit de regio hierbij op een rijtje gezet. Mensen die nog een historische 1 april grappen willen nalezen kunnen terecht bij Wikipedia.

Flitspaal in Opeinde
Het doorgaande verkeer trapte wellicht op de rem nu er een flitspaal (zie fotonieuws) was geplaatst in Opeinde. Na diverse klachten van omwonenden over te hard zou 'Fryske Diken' in actie zijn gekomen. Veel automobilisten denken nog altijd dat het gaat om een doorgaande weg maar de Kommisjewei in Opeinde is al jaren een 30-km zone. Nu zijn er eindelijk maatregelen getroffen en volgens een buurtbewoner is het merkbaar dat de voertuigen vaart minderen.

Ameland zet burgemeester af
Op Ameland werd burgemeester Albert de Hoop, afgezet en vertegenwoordigers van het eiland riepen de zelfstandigheid uit, met een nieuw volkslied, een nieuwe vlag en het nationaliseren van de gaswinning op het eiland. Eilanders stelden dat het eiland "weer een thuishaven" moet zijn voor eilanders, toeristen en vluchtelingen, terwijl in Nederland "de mildheid en de menselijkheid in de ban gedaan" zijn.
De afscheiding van het eiland vond plaats om 11.11 uur bij het Van Heeckeren in Nes.

Verzorghuis De Wiken in Drachten
Het verzorghuis werd op 1 april afgezet met lint door de brandweer. Bij navraag bij de brandweer bleek er op het terrein verontreinigd zand lag. Er moesten speciaal opgeleide brandweermannen vanuit het midden van het land komen om metingen te verrichten terwijl iedereen omgeleid werd via de achteringang. Daar stond iemand van de beveiliging te controleren. Alleen werknemers en bezoekers van de patiënten werden binnen gelaten. Na binnenkomst werd men doorgestuurd naar de peuterzaal waar pas duidelijk was dat het ging om een 1 april grap.

Mobieltjes inleveren
Bij CSG Liudger (locatie Splitting) werden de leerlingen verzocht om hun mobieltje in te leveren omdat volgens het Ministerie van Onderwijs jongeren onder de 16 jaar geen mobiele telefoon meer bij zich mochten hebben in verband met straling. Het mobieltje kon, voorzien van naam en klas, aan het begin van de schooldag gedeponeerd worden in een speciaal hiervoor ontworpen box bij de ingang.

Bij het Drachtster Lyceum waren 's ochtends vroeg een aantal hekken vastgezet met kettingsloten waarmee het de bedoeling was dat kinderen niet op school konden komen.

Nieuwbouw Gorredijk in park?
Op de Skansburg in Gorredijk keken mensen op 1 april vreemd op bij park de Groene long. Er stond een groot bord met nieuwbouwplannen voor een groot woningcomplex op de plaats van de skatebaan en het park. Veel mensen stopten om te kijken wat de gemeente van plan is. "Een 1 april grap of zou nu ook het laatste stukje park verdwijnen in Gorredijk?"

Eigen rol wc papier meenemen
Op het Dockingacollege in Ferwert werden leerlingen verzocht om voortaan hun eigen toiletpapier mee te nemen. De maatregel werd ingevoerd i.v.m. het grote en ook niet doelmatige gebruik van het toiletpapier op school. Door de verantwoordelijkheid (en de kosten) bij de leerlingen neer te leggen hoopte de directie dit probleem te kunnen oplossen.
De leerlingen werden geadviseerd de eigen rol in het kluisje te bewaren. In geval van nood waren er gelukkig enkele extra rollen op school aanwezig.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Korfbalvereniging krijgt gelijk over hoge huurtarieven

Korfbalvereniging krijgt gelijk over hoge huurtarieven

regionaal nieuws

Loslopende pony's op Uterwei (N358) bij Surhuizum

Loslopende pony's op Uterwei (N358) bij Surhuizum


regionaal nieuws

Bestelbus in de sloot langs N357 bij Hijum

Bestelbus in de sloot langs N357 bij Hijum


Poll: Us Femke als minister. Goede zaak?

Jawis!  
74.3%
Nee....  
25.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Café Pietje Bell kleurt oranje in Drachten

Café Pietje Bell kleurt oranje in Drachten