Account
Logo
Zoeken
16.5 °C

Wêrom Wenningen Kollum genomineerd

di 25 maart 2008, 13.00 uur

KOLLUM - Het project Wêrom Wenningen in Kollum is genomineerd voor een prestigieuze energieprijs. De energieneutrale modelwoningen zijn met nog twaalf projecten in de race voor de Nationale Energie Toekomst Trofee 2008. Deze NET-Trofee is dé landelijke prijs van het ministerie van VROM voor energiezuinig wonen en werken.

De initiatiefnemers van de Wêrom Wenningen, de gemeente Kollumerland en een tweetal bouwbedrijven zijn bijzonder trots op de nominatie. De dertien genomineerden strijden om 25.000 euro en een kunstwerk. Minister Vogelaar reikt de prijs uit op 5 juni aanstaande. Vorig jaar won het Wereld Natuur Fonds de NET-Trofee voor zijn duurzaam gerenoveerde kantoorpand.

De uit dertig inzendingen gekozen genomineerden komen uit verschillende hoeken. Zo hebben diverse bedrijven hun kantoorpand aangemeld. Ook in de woningbouw zijn verschillende innovatieve projecten ingediend. Verder is een bijzondere methode om monumenten duurzaam te maken genomineerd en een project waarin bedrijven en overheid samenwerken om restwarmte te benutten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
16.3%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
54.5%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
24.2%
Geen mening/weet niet  
5.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!