Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

Vliegtuigje maakt crash bij Opeinde

zo 25 juli 2010, 16.19 uur

OPEINDE - Een eenpersoons ultra light vliegtuig is zondag gecrasht in een weiland aan de Nijtap tussen Opeinde en Drachten. De piloot vloog boven het water van De Leyen toen hij in zijn Fisher FP-202 motorproblemen kreeg. Toen hij er achter kwam dat vliegveld Drachten niet meer te halen viel, ging hij opzoek naar een alternatief. Hij besloot daarop om een weiland met hoog gras uit te zoeken voor een noodlanding. Bij deze landing, die even voor 16.00 uur met een snelheid van zo'n 50 km/u plaatsvond, is het vliegtuig scheef op zijn zij tot stilstaand gekomen.

De 49-jarige piloot, woonachtig in Feanwâlden, kon zonder kleerscheuren het vliegtuig verlaten. Hij was de enige inzittende van het vliegtuig. De ter plaatse gekomen hulpdiensten, een ambulance en de brandweer, hoefden na aankomst niet meer in actie te komen. De politie heeft het weiland afgezet zodat de luchtvaartinspectie ter plaatse het ongeval kon onderzoeken. Het vliegtuig is daarna, aan het begin van de avond, uit elkaar gehaald en op een trailer afgevoerd.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een vliegtuig in de regio een noodlanding moet maken. In maart 2010 moest een piloot uit Drachten nabij Rottevalle zijn vliegtuig in een weiland parkeren door motorpech.

In de video geeft piloot Frits van Breemen-Schneider een toelichting over hoe hij de noodlanding heeft ingezet.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum




kwijt / misdaad in je straat

Wie mist deze sleutel?

Wie mist deze sleutel?


regionaal nieuws

Opnieuw mega druk op vrijmarkt in Drachten

Opnieuw mega druk op vrijmarkt in Drachten