Account
Logo
Zoeken
21.3 °C

Geen subsidie voor vogelopvangcentrum De Fûgelpits

Publicatie: woensdag 19 juni

Reacties

MijnOpinieVoorU uit Drachten

Wel benadrukken dat er ook opvang wordt geboden aan veel vogels die de overtocht vanuit Afrika hebben gemaakt, misschien springt de gemeente dan wel in de houding...

woensdag 19 juni
Eddy Hunger uit Mitselwier

10.000 euro voor deelname met een boot aan Gay Pride is wel oké?

woensdag 19 juni
M.k uit De Trieme

Weer een belachelijke beslissing van burgemeester en wethouders! Wel geld geven aan een opvang in Kootstertille , dat in de gemeente Achtkarspelen ligt? In het nederlandse wetboek staat ook dat je verplicht bent om een dier in nood te helpen! Daarvoor is al sinds jaar en dag een goede opvang in eigen gemeente! Dus maar gauw die keutel weer intrekken en anders beslissen!! Ze worden steeds gekker daar op de Zijl, je zou bijna beginnen te denken : wat kunnen ze wel… Ze zitten er in ieder geval niet voor de gemeenschap

woensdag 19 juni
Mutsiebutsie uit Drachten

Dat staat er niet, ze werken samen met Kootstertille voor de opvang, staat niets over subsidies

Like
woensdag 19 juni
advertentie

devil1 uit Kollum

Het moet niet gekker worden. Inderdaad 10.000 euro voor een pride-boot, een opvang voor dieren steunen in de buurtgemeente, maar geen geld voor dierenopvang in eigen gemeente.
Inkomsten uit een kringloopwinkel? Net of daar tonnen worden verdiend. En geen goede registratie van slachtoffers van de vogelgriep? Wees blij dat deze mensen bereid waren die beestjes op de ruimen zodat het niet verder verspreid kon worden.
Wethouders schaam jullie.

woensdag 19 juni
mamselle uit Kollum

Helemaal eens met bovenstaande!

Like
woensdag 19 juni
Janvangent uit Brantgum

Ze binne it spoar hielendal bjuster.
Volgens my sitte ze der ek mooi oan de snuif.

woensdag 19 juni
KuifjeDokkum uit Dokkum

Op basis van welke wettelijke grondslag wordt de 10.000 euro uitgegeven aan een evenement buiten de provincie? Het verzorgen van de buitenlandse vogels kan prima uit het AZC budget worden betaald.. kwestie van omdenken!

woensdag 19 juni
magneetje uit 't Heem

€25.000 per jaar voor de opvang van vogels in een grote regio is een heel goedkoop. Heb er ook wel eens vogels gebracht, ze staan altijd klaar hoe druk het ook is. Dat wordt in ieder geval extra doneren.

woensdag 19 juni
Sjors Veninga uit Drachtstercompagnie

Het besluit van de college van B&W van Noardeast-Fryslân om geen subsidie toe te kennen aan De Fûgelpits is een schandalige misser. Deze organisatie biedt al 46 jaar essentiële zorg aan duizenden wilde dieren, en dat de gemeente zich verschuilt achter juridische en bureaucratische excuses is onacceptabel.

Het argument dat er geen bewaarplicht voor wilde dieren bestaat is een zwak excuus. De gemeente heeft een morele plicht om zorg te dragen voor dierenwelzijn, en het ontbreken van beleid is geen reden om deze verantwoordelijkheid te ontlopen. Ontwikkel dat beleid!

Dat de gemeente al een overeenkomst heeft met een andere partij is irrelevant. De unieke en bewezen bijdrage van De Fûgelpits aan dierenwelzijn kan niet zomaar worden genegeerd. Hun financiële initiatieven, zoals de kringloopwinkel, tonen hun inzet en zouden juist steun moeten genereren in plaats van kritiek.

Het gebrek aan registratie en rapportage over vogelgriep als reden gebruiken om subsidie te weigeren is ronduit belachelijk. De gemeente zou moeten helpen verbeteren, niet afstraffen.

De gemeente Noardeast-Fryslân moet zich schamen en dit besluit onmiddellijk herzien. De Fûgelpits verdient onze steun, respect en waardering voor hun onvermoeibare inzet.

woensdag 19 juni
bird100 uit Dokkum

Van elke euro... 10 cent voor Fuggelpits...maaarrr 90 voor Jappie

woensdag 19 juni
Janvangent uit Brantgum

Is dat echt zo Bird100 ???

Like
woensdag 19 juni
josje1973 uit Damwâld

nee dat is niet zo, 5 cent voor de fugelpits en 95 voor Jappie!

woensdag 19 juni
Allesismooi uit Noordhorn

Josje1873 uit Damwald, kijk jij in de papieren van de fugelpits???Gewoob giswerk, ze doen daar heel goed werk dat allemaal draait op vrijwilligers, hou op met zeiken en wees blij dat de fugelpits dieren opvangt, en dat ze veel dode vogels hebben geruimd mag de gemeente alleen maar blij mee zijn, voorkomt verspreiden meer vogelgriep. Volgende keer gemeente zelf maar laten ruimen. Stomme gemeente daar.

Like
woensdag 19 juni
advertentie

weest uit De Westereen

Deze gemeente geeft veel meer subsidie naar eigenaren die een dagbesteding hebben die worden er rijk van deze gemeente waar geen toezicht op is..
Schandalig dit besluit.

woensdag 19 juni
dries uit metslawier uit Mitselwier

waardeloos besluit dit slaat nergens op

woensdag 19 juni
Keessie65 uit Marrum

Begint hoe langer en meer echt een kut gemeente te worden hier , een belachelijk bedrag uittrekken om je inwoners om de tuin te leiden middels een flut formulier voor of tegen een AZC , een miljoenen verslindende samenwerking stoppen met een buurgemeente , een kat die simpel een gemeentehuis onder water zet, allemaal onnozele uitgaven van belastinggeld , maar een dieren-opvang 25 rooitjes toezeggen is teveel gevraagd . Wat een uitvreters , ongelofelijk.

woensdag 19 juni
Janvangent uit Brantgum

Ja precies je wordt er zo langzamerhand kotsmisselijk van
Een bedrag toekennen aan een flikker boot om mee te varen en gekleurde bankjes plaatsen🤮

Like
woensdag 19 juni
Jaco uit Kollum

Alles gaat naar die klote buitenlanders,, terwijl dit er 30 jaar is, wij moeten maar inleveren alles echt alles gaat maar de bliksem in dit land zo

woensdag 19 juni
Jptjongejonge uit Surhuisterveen

De fuggelpits moet bij de de Friese Bedrijven langs gaan. Doneerkaartjes langsbrengen.
Veel mensen willen hun goed voelen om door een ander te helpen. Vooral als het in dankbaarheid in ontvangst word genomen.

Dit gaat om Ons eigen Fryske Volk.
Volk die goed zijn voor de dieren in nood.

Nou even Geen Woke.
Eerst Ons Eigen Volk.

woensdag 19 juni
ramon uit Damwâld

Belachelijk dit, ga maar eens kijken op de site van de qop.nl, hoe de gemeente daar subsidie´s weggeeft, zelf aan bedrijven die in overtreding zijn of zonder juiste vergunningen beschikken. Ik zou zeggen, wanneer mensen dieren in nood vinden, dan maar naar het Gemeentehuis in Dokkum brengen i.p.v. naar de Fugelpits. Dan maar zien wat ze dan doen... ik denk naar Rendac omdat ze geen subsidie geven aan de Fugelpits.. schandalig dit...

woensdag 19 juni
boekebaaske uit Damwâld

Ze hebben even voor €50.000 vergaderingen gehad om €25.000 te besparen. En dan ook nog een meevaller van een paar miljoen.

donderdag 20 juni
djw uit Drachten

Wat een drukte, een keer met de pet rond onder de vele reageerders van dit forum en men heeft het bedrag bij elkaar.

donderdag 20 juni
Faroc uit Drachten

Aan de reacties te lezen gaat deze organisatie een boel donaties krijgen. GoFundThem.

donderdag 20 juni
helmud uit Bakhuizen

Fugelspits kan beter zeggen dat ze homo vogels opvangen,dan staat de gemeente gelijk met de beurs klaar.

donderdag 20 juni
pullie uit Houtigehage

Niet best, dit hele land is verrot.

donderdag 20 juni
koeke uit Buitenpost

Overduidelijk alleen een bewaarplicht voor eigen ambtenaren. Daar lopen er vast een hele hoop teveel van door de wandelgangen in het gemeentehuis.

donderdag 20 juni
Rara! uit Ternaard

Natuurlijk verdient de Fûgelpits subsidie. Ze doen geweldig werk! Misser van de gemeente en dat valt me ook van hen tegen.
De reacties hier die dan wéér over LHBTIQ+ en vluchtelingen en asielsoekers gaan, slaan nergens op. Houd dingen gewoon een keer uit elkaar.

donderdag 20 juni
Dat bin ik uit Eanjum

Hoesa? De wierhyd kin hurdt wêze

Like
donderdag 20 juni
ppuke1265 uit Dokkum

Daar had die 50k van die nutteloze AZC enquête mooi naar toe gekund.

donderdag 20 juni
oarsom uit Broeksterwâld

€ 25.000 per jaar is best veel (gevraagd). Naast alle andere giften die ze al krijgen van andere instanties en verenigingen. In rustige tijden zijn er slechts enkele vogels aanwezig.
Daarnaast verdienen ze ook best veel aan die kringloopwinkel, gerund door vrijwilligers die niets kosten.
En dat het administratief niet allemaal in orde is, is ook wel bekend.

Het lijkt mij beter voor de gemeente om eenmalige giften te doen wanneer er b.v. een olieramp met veel olieslachtoffers plaatsvindt.

donderdag 20 juni
cheese uit Ureterp

De Fugelpits overstijgt de gemeente dus zou subsidie moeten komen van de provincie of het rijk

donderdag 20 juni
musky uit Rinsumageast

Gay pride geld geven,wat een zootje daar blij dat we weer zelfstandig zijn.

donderdag 20 juni
Geef Frysk uit Augustinusga

Ik vind dat er alleen subsidie gegeven moet worden aan standvogels. Dat zijn tenminste onze eigen vogels en die horen hier thuis. Zomer- en wintergasten zijn gelukzoekers en komen hier alleen maar om economische redenen, laten we die vooral terugsturen naar waar ze vandaan komen. Ga terug naar waar je hoort rotvogels; vlieg op!!

donderdag 20 juni
Geef Frysk uit Augustinusga

en de dierenambulance ook alleen voor bewezen hetero vogels!!

donderdag 20 juni
M.k uit De Trieme

Geef Frysk een beetje koekoek?!

vrijdag 21 juni
Geef Frysk uit Augustinusga

Goed dat je vraagt M.k! Pas heel erg op met die koekoeken; ze komen uit Afrika, Congo en Angola zelfs. Maar jij weet vast zelf ook hoe dat gaat met die lui uit Afrika: nareis op nareis op nareis, wel duizenden!!!!

https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/koekoek#Leefwijze

vrijdag 21 juni
M.k uit De Trieme

Jaja en voordat je het weet flikkeren ze je je jongen of eieren over de rand en schijten ze je nest vol!

dinsdag 25 juni
Geef Frysk uit Augustinusga

Heel goed M.k! Die kivieten zitten hier nota bene al in onze eigen straat in het vertrouwde territorium van onze vertrouwde Nederlandse eksters en huismussen. Waar gaat het naar toe in deze wereld??? Hup, alle zomer- en wintergasten eruit; eigen vogels eerst!

woensdag 26 juni

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan