Account
Logo
Zoeken
22.1 °C

Escalatie in Kollum door vechtende honden

Publicatie: woensdag 12 juni

Reacties

Gosse uit Dokkum

Eigenaren op cursus, en aanvallende honden afspuiten, enige oplossing voor eigenaren om het ook maar eens te leren en te voelen.

woensdag 12 juni
Booster 3.0 uit Pieterzijl

As oarsom

Like
woensdag 12 juni
Allesismooi uit Noordhorn

Honden zijn de dupe van de eigenaren die hun eigen honden niet vast kunnen houden, daarom moeten de honden afgespoten worden??Verplicht op cursus voor grote rassen en anders geen hond nemen waar je niet voor kunt instaan.

woensdag 12 juni
Nadenken is te moeilij uit Twijzel

Alle*

Like
woensdag 12 juni
advertentie

zeekoe uit Harkema

Zou eerder me hard maken voor een verplichte cursus ‘hoe gedraag ik me op internet’ voor Gosse uit Dokkum.
Echt waar Gosse, wat kunnen deze mensen hieraan doen? Het was een ongeluk!!!

woensdag 12 juni
Polvo53 uit Drogeham

Het is duidelijk dat de eigenaren de honden niet onder controle hadden.
Dus geen ongeluk, de volgende keer is het een kind.
Afmaken dus en als ze toch graag een hond willen dan moeten ze maar een minder agressieve/grote soort nemen die ze wel onder controle kunnen houden.

Like
woensdag 12 juni
zeekoe uit Harkema

Hou toch op man! Hoe vervelend ook, dit kan gebeuren. Een hond kan losschieten in een moment. Dat is gewoon zo en dan moeten instanties maar besluiten om je ‘grootste vriend’ en gezinslid maar om het leven te brengen? Puur omdat het baasje het maar beter had moeten vasthouden? Denk eens na man.
Ben je ook zo’n iemand die zegt mijn pa is nu 90 jaar, is oud genoeg en kost de staat teveel en laat maar lekker inslapen. Scheelt belasting. Precies, dezelfde domme vergelijking!! Ik kan hier zo boos over worden hè….

Like
woensdag 12 juni
Dat bin ik uit Eanjum

Wat in domme fergelyking

Like
woensdag 12 juni
zeekoe uit Harkema

Precies zo dom is het allemaal!!!

Like
woensdag 12 juni
Polvo53 uit Drogeham

Zeekoe, je doet je naam eer aan.

Like
woensdag 12 juni
rommie uit Eastermar

Zeekoe is het voorbeeld van iemand die geen hond moet hebben. Te dom om te poepen.

Like
woensdag 12 juni
zeekoe uit Harkema

Je mag me beledigen en van alles verwijten hoor, geen problemen mee maar je was sterker geweest als je inhoudelijk zou zijn. Hier heeft niemand iets aan. Toch?

Wens alle betrokkenen maar sterkte, hebben ze veel meer aan!

Like
woensdag 12 juni
henkie04 uit De Westereen

Zeekoe je moet niet reageren op rommie , daar kan je niks mee . En er is eigenlijk geen één gemeente die graag heeft dat rommie daar komt wonen . Rommie woont nog maar pas ergens , en vraagt alweer in een andere gemeente een huis aan . Dan zijn de mensen en de gemeente rommie alweer zat door het gezeur , en het domste praat wat er is .. Die is zelf te dom om te poepen , en maar commentaar op een ander geven ..Eigenlijk eigenlijk alweer teveel aandacht , en tijd aan besteed aan dit waardeloos figuur .

Like
woensdag 12 juni
reagluurder uit Drachten

Sterkte voor alle betrokkenen na een goed gesprek. Komt het vast weer goed.

woensdag 12 juni
advertentie

layka uit Harkema

zeekoe als jou kind of huisdier word dood gebeten door zo'n los schietende hond zeg je dan ook ach kan gebeuren joh geen probleem?

woensdag 12 juni
zeekoe uit Harkema

Als je kind wordt aangereden en komt te overlijden en de autobestuurder is in shock en heeft veel spijt en kon er écht niks aan doen neem je dan alsnog het heft in eigen handen?
Dat bedoel ik dus!! Het is een uiterst vervelende situatie voor alle betrokkenen.

Like
woensdag 12 juni
layka uit Harkema

dat is geen vergelijking zeekoe dat is heel wat anders. dit is eerder een vergelijking zoals zinloos geweld als je het wil vergelijken.de baasjes hadden des noods muilkorf kunnen aanschaffen en vind dat het gestraft moet worden als mijn hond zo werd aan gevallen stond ik ook niet voor mezelf in ik moet veilig mn hond kunnen uitlaten en had ik alles op alles gezet dat de honden werden ingeslapen en de baasjes gestraft worden. en hard ook meestal is dit wel een bepaald soort volk met zulke honden!

Like
woensdag 12 juni
Rara! uit Ternaard

Layka: wat een vooroordelen!

Like
vrijdag 14 juni
husa18096 uit De Westereen

Hopelijk maakt de gebeten hond het goed.

Triest dat het gebeurd, maar als een hond uit zijn riem schiet, probeer hem dan maar weer te vangen. De meeste honden zetten het op een lopen.

woensdag 12 juni
Marjon hoogstra uit Dokkum

Deze twee grote honden moeten afgemaakt worden ze hebben nu één keer gedaan dan doen ze het wel vaker dom van de eigenaar en eigenaarres als je met zulke honden uit gaat en je bent niet sterk genoeg dan moet je ze ook niet kopen dat is dom ze zijn nauw één maal gevaarlijk als ze sterker zijn als het baasje dus politie moet veel harder op treden bij zulke honden gevecht op straat zien anders of hellemaal ze verbieden geen honden te houden

woensdag 12 juni
zeekoe uit Harkema

Hoe kun je nu oordelen over deze situatie terwijl je niet eens weet wat voor soort honden het zijn geweest? Of weet jij meer?

Je schetst een situatie terwijl je niet eens exact weet hoe of wat de situatie is geweest. Je laat je leiden door een onvolledig artikel. Waar gaat het dan mis denk ik dan….

Like
woensdag 12 juni
Tante Tina uit Kollum

Honden-eigenaaar, woon in Kollum, vlakbij de Tjerk Hiddes straat.

1. Rottweiler zijn niet per definitie agressief.
2. Ieder ras is agressief te krijgen met de "juiste" combinatie van fokker en eigenaar.
3. Heeft iemand van de reaguurders zich afgevraagd of de kleine, gedode, hond de reactie van de grote hond mogelijk heeft uitgelokt ? Zich dominant heeft opgesteld ? Zich agressief heeft opgesteld ?

Mijn ervaring als eigenaar van 2 middelgrote honden is dat vaak de kleine honden het slechtst opgevoed zijn, dat de bazen daarvan zich er niet van bewust lijken te zijn dat een kleine hond òòk opgevoed moet worden.

Heb vaak genoeg confrontaties gehad met kleine hondjes en mijn 2, goed opgevoedde, honden, waarbij ik even zo vaak heb geprobeerd de (vaak oudere) baas / bazin van de kleine hond wat te leren ( hondje niet optillen,dat maaakt het voor de andere hond alleen maar interessanter, honden zien geen verschil in grootte, maar reageren op elkaars energie, honden reageren op de energie van hun baas: reageert de baas angstig, dan wordt de hond dat ook, en kan dan uit angst, agressief worden).

Kortom; je weet in deze situatie gewoon niet genoeg om de Rottweiler en zijn bazen al bij voorbaat aan de galg te hangen !

woensdag 12 juni
thatshot uit Drachten

Helemaal mee eens! De kleine keffertjes mogen alles en lokken bepaald gedrag uit, maar onze grote honden hebben het allemaal gedaan. Wij moeten onze honden goed opvoeden want ze zijn groot. Hoevaak onze honden wel niet toe geblaft worden en in de poten worden gehapt, eens zijn die van ons het ook zat. OPVOEDEN en een verplichte cursus!

Like
donderdag 13 juni
Booster 3.0 uit Pieterzijl

Dit is sneu foar eltsenien. Ôfspuitsje moast fan gefal nei gefal besjen.
Wy binne der net by wést dus kinne der sa ek neat fan sizze as roppe as raze.

woensdag 12 juni
cheese uit Ureterp

Als je je hond fysiek niet aan kan dan is een muilkorf wel het minste wat je kunt doen. Blijkbaar was dat hier al te veel werk.

woensdag 12 juni
Mieke1982 uit Drachten

Duidelijk een geval van eigenaren die hun honden niet onder controle hebben.
Dat de hond los schiet kan eens gebeuren maar als je ze dan met 2 personen zijn en niet zelf de houden uitelkaar kan houden mag je echt bij jezelf afvragen waarom je voor dat ras hond hebt gekozen.
Alle dierenarts kosten gewoon verhalen op deze hondeigenaren en ze verplicht op cursus sturen, muilkorf plicht gelijk instellen.
Als dit dan niet beter word de eigenaren de honden afnemen zodat ze wel naar een nieuwe baas kunnen die wel de controle heeft.

donderdag 13 juni
geert80 uit Kollum

Hulde voor de nan die uit de auto sprong, stoer als je een vreemde hond durft aan te pakken!

Mijn hond is klein en zeer uitdagend ( vervelend) naar andere honden, hij is nog nooit te grazen genomen omdat hij denk geen bedreiging is voor de andere honden. Soms reageert er een hond op hem, die zijn meestal oud en hebben er geen zin in.

donderdag 13 juni
thatshot uit Drachten

Dan zou ik hier snel mee aan de slag gaan! Als je hond vervelend gedrag vertoont naar andere honden is het wachten op een reactie.

Like
vrijdag 14 juni
Pebble uit Drachten

Mee eens dat de eigenaar verantwoordelijk is voor zijn hond. Diegene is er ook verantwoordelijk voor of hij/zij de desbetreffende hond aan kan, ook qua financiën, vind ik. En wanneer je het baasje van een hond niet vertrouwd. Zou het verstandig zijn om meer afstand van het andere baasje en hond te nemen, zodat je zelf kalm blijft en hiermee ook je eigen hond.

donderdag 13 juni
Trijntje uit Kollum

Mensen kunnen geen oordeel hebben
We waren er niet bij
Oordeel dan ook niet !!

donderdag 13 juni
Sjoerd vos uit De Westereen

Iedere hond is onvoorspelbaar

donderdag 13 juni
voorbiyganger uit Dokkum

Het is de gemeente die beleid hoort te maken waar hondeneigenaren groot / klein zich aan horen te houden.De Politie / Boa's moeten dat beleid handhaven. Daarnaast heeft ieder mens zijn moreel kompass om te handelen in de trand van wat ik niet wil wat mij geschied, doe dat ook een ander niet dat voorkomt veel ellende.En je verdiepen in je hond en het ras is ook niet verkeerd.

vrijdag 14 juni

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan