Account
Logo
Zoeken
23 °C

'Rondreizend circus drugsbendes in Drachten'

Publicatie: 22 maart 2023, 14.04 uur

Reacties

MijnOpinieVoorU uit Drachten

Drachten wil je meemaken...

22-3-2023
Koda uit Akkrum

Ik zeg maar niks over dr8chten

22-3-2023
ruuds uit Drachtstercompagnie

Wat een stompzinnige reacties weer. Alsof Drachten uniek is.

22-3-2023
boekebaaske uit De Westereen

Niet uniek, wel speciaal.

Like
22-3-2023
advertentie

ruuds uit Drachtstercompagnie

Wat is er zo speciaal.

Like
22-3-2023
repelsteel uit Kollumersweach

Treurig takkie tereur

22-3-2023
Alba uit Blauwhuis

Er worden in het artikel een aantal instanties genoemde maar ik mis we, iets heel belangrijks: waar zijn en wat is de rol van de ouders in dit verhaal???

22-3-2023
Jellesnellebelle uit Drachten

De ouders van die bendes? In verweggistan.

Like
12-4-2023
ati uit Drachten

Als het voor de jeugd makkelijker is om drugs te scoren dan bier dan is dit de uitkomst.

Het is niet dat hier niet voor gewaarschuwd is toen de leeftijd naar 18 jaar is gegaan...

22-3-2023
Mutsiebutsie uit Drachten

@koda, dus je denkt dat er uitsluitend in Drachten drugs gebruikt worden? Ik moet je teleurstellen, in elke plaats gebeurd dat, geloof me, ook in Akkrum!

22-3-2023
Koda uit Akkrum

Klopt.....i know

22-3-2023
diuwer uit Boornbergum

we wachten af de komende 5 jaar

22-3-2023
apeboom uit Oudega

het opperhoofd moet voor de veiligheid zorgen !!daar heeft hij de hulp van de politie bij --dus laatje gelden of blijf je slapen zoals DEN HAAG

22-3-2023
Ray1977 uit Drachten

Waarom zitten ze nog niet in de cel? Treed eens een keer op en hoe op met dat softe gedoe. Dat tuig lacht de ballen uit hun broek.

22-3-2023
advertentie

Koda uit Akkrum

Sluiten 3 maandjes een pandje ,en vervolgens mogen ze weer verder ik heb boven een dealer gewoond ....wapen bezit ,granaten in huis dealen en nog gaan ze door interventie team zij bij de inval ,volgende keer schiet ik m door zijn kop dan weet je wel genoeg tog ....

Like
22-3-2023
dwayd uit De Westereen

Drugsdealers worden steeds slimmer en weten ook hoe ze de marketingmix kunnen inzetten. Toch triest!

22-3-2023
fou uit Surhuizum

ALs we met z'n allen willen dat er een eind aan die drugs-ellende komt dan kan dit gewoon. Maar de politiek, politie en rechterlijke macht kiezen vaak voor allerlei uitvluchten om man en paard maar niet te hoeven benoemen,laat staan ze op te pakken. Behalve dan bij protestacties van de belastingbetalende en goedwillende burgers, dan zijn er meer dan zat van die wetshandhavers, met getrokken pistool als het ff kan. Of bij het neerknuppelen van grijze dametjes met een rollator op het Malieveld in Den Haag; dit is uw Nederland anno 2023!!!

22-3-2023
Jellesnellebelle uit Drachten

Inderdaad, in en in triest.

Like
12-4-2023
Koda uit Akkrum

Wijk de wiken is al aardig uitgekamd.wonen ook veel dealers met wapen bezit ze mogen 3 maand het huis niet in ,vervolgens herhaling op herhaling t mag allemaal!!!!

22-3-2023
Stekpeel69 uit Foxhol

Drachten het nieuwe rijk van pablo escobar

22-3-2023
buertbewenner uit Dokkum

Goed dat dit eens naar boven wordt gehaald. Het is een probleem wat niet alleen in Drachten speelt, dus ouders met kinderen op het VO, houd een oogje in het zeil.

22-3-2023
Veggie uit Drachten

Ja ook nu weer dat daders meer rechten hebben dan dat de veiligheid wordt gewaarborgd! Het is toch te erg voor woorden dat de jeugd niet meer veilig naar school kan en weer veilig thuis kan komen? Het wordt echt tijd dat we de macht van die drugsbende gaan inperken!

22-3-2023
Koda uit Akkrum

Hellemaal mee eens !

22-3-2023
bird100 uit Dokkum

blah blah blah dit probleem is er al jaren, en over jaren is het er nog, politiek/politie pakken het toch niet aan.

22-3-2023
sdj11 uit Drachten

stoned en agressief klopt niet , dronken en agressief wel

22-3-2023
Viezeasbak uit Gorredijk

Kom je weer met je linkse feiten over "soft" drugs. Mensen raken in een psychose van die troep, drank in combinatie met die groene en witte troep is funest. Wiet is niet meer het spul van vroeger jullie junkies willen alleen meer en sterker.

Like
22-3-2023
himmeldei uit Drachten

Je verwacht het niet heh

22-3-2023
Ut &thûs uit Drachten

De drugs dealers en zijn handelaren zijn in beeld? Dan kun je preventief handelen en oppakken.
Als er verboden middelen aangeboden worden en het bij zich hebben van te veel verboden middelen, kun je ze aanhouden. Wanneer er vuurwapens/verboden wapens aanwezig zijn is het ten zeerste af te raden om zelf voor rechter te gaan spelen. Laat dit over aan de Politie en hun teams. Verboden wapen bezit kan gelijk door preventieve fouillering door de Politie aangehouden worden en kunnen ze gelijk een proces-verbaal ontvangen en of 24u vrijheid beperking worden opgelegd.
We leven in een tijd waar drugs geld en alles wat vanuit USA getransformeerd wordt als gewoon vinden.
Want ik ben gangsta!? heb een lot of money (not)en een mooi dikke vette bak (oude troep) maar zich voordoen als een waren ze god. Aanpakken en ze verplicht cursussen geven in klinieken waar stumpers zitten die te veel hebben gesnoept en of gedronken van die troep.

22-3-2023
Frieskk uit Drachten

Ze kennen ze bij naam en toenaam? Nou grijp dan eens keihard! Ik begrijp het probleem niet. Ik zie elke dag dezelfde types drugs verdelen in Drachten. Wat moet je dan nog meer doen om te worden opgepakt?

Maar buiten dat.. Drachten heeft die hele circus met drugs over zichzelf afgeroepen toch...
Nu pluk je eindelijk eens de vruchten van het beleid in Drachten..
Dus nu achteraf niet piepen mensen. Maar daar zijn wij hier vooral in Drachten heel erg goed in.. Vooral de beleidsbepalers.

Ook mensen die drugs gebruiken zouden eens aangepakt moeten worden op werk of feestjes etc. 5 op de 10 zit te snuiven op de wc. Deze zijn indirect schuldig aan alles.

22-3-2023
Ray1977 uit Drachten

Ze werken het zelf in de hand dat dit door gaat door niet in te grijpen. Het kan zo simpel, doe het dan ook gewoon en toon daadkracht!

22-3-2023
chevaldefrise uit Drachten

Dat belooft nog wat met de nieuwe opgroeiende aanwinst van een extreme sociale onderklasse met ongebreidelde import en grote gezinnen van mensen waarvan we niet weten wat ze op hun kerfstok hebben, zullen marineren in de eigen achtergestelde cultuur en theologie en met het hoofd en de schotel in het thuisland zullen zitten. Naast de tokkies tussen de arbeiderswijken is het dan eigenlijk niet meer te doen hier in Drachten. Racistisch groepsgeweld is dan ook de toekomst als je je kind daartussen laat opgroeien.

Terpentinebommen, losgeslagen jeugd op straat, schietpartijen en steekpartijen zelfs. Het gaat in rap tempo. En Drachten wil dat blijkbaar met de toegenomen azc's van AMV'ers en zelfs nieuwe standplaatsen voor kampers, dat zijn ook messentrekkers bij uitstek.

Woon nabij zo'n drugspand. Is gewoon bekend en al inval geweest. Kan gewoon doorgang vinden. Enige groepen die zeer zelden langskomen zijn 'Mediterraans' weet je gelijk wie dat zo'n beetje in handen heeft in de onderwereld verspreid over Nederland, een link met die batterij aan ''Italiaanse'' pizzerias is zo gelegd qua witwassen.

Er gebeurt niks, politie is zwak en naïef braafchristelijk zoals sommige mensen in de buitendorpen die nog niet kunnen genieten van deze maatschappijontwrichtende nieuwe normaal. Ik woon nabij zo'n dealerpand. Is bekend bij instanties en invallen zijn er geweest. Fopstraffen, zieligheid en eindeloze tweedekansen. Enige groepen die er zeer zelden langskomen zijn zogenoemde 'Mediterraanse' aanwinsten, dan weet je meteen wie dat zo'n beetje in handen heeft.

En dan lees je verhalen over nieuwe wijken en de Betuwelijn en dat Drachten maar even moet groeien met tientallen procenten.

22-3-2023
Mutsiebutsie uit Drachten

@chevaldefrise, Lelylijn zul je bedoelen?

22-3-2023
hufterproof uit Drachten

Oppakken dat tuig en zwaar straffen maar ja als de politie ze oppakken, wordt het resultaat, een werkstrafje en kunnen ze weer verder dealen

22-3-2023
Pebble uit Drachten

Drachten wil zo graag een stad zijn… 🌆

22-3-2023
excellence uit Drachten

In principe bestaan er geen officiële regels over het verschil tussen dorp en stad. Van oudsher mag je een gemeente alleen een stad noemen wanneer deze over stadsrechten beschikt. Deze rechten werden door een landsheer verleend. Een stad mocht onder meer een stadsmuur bouwen om zichzelf goed te kunnen verdedigen. Amsterdam kreeg zijn stadsrechten bijvoorbeeld rond het jaar 1300. Ook een kleine plaats zoals het Gelderse Bronkhorst (met iets meer dan 150 inwoners) heeft stadsrechten. Den Haag met meer dan 500.000 inwoners heeft daarentegen nooit officiële stadsrechten verworven.In de praktijk wordt meestal de grens van 25.000 inwoners aangehouden. Alles daaronder noemen we in de volksmond een dorp. (bron Telegraaf)

Met rond de 45000 inwoners mag Drachten zich dus met recht een stad noemen.

Like
23-3-2023
Swaplans uit Dokkum

En de burgemeester maakt zich zorgen over een paar glazen bier!

23-3-2023
Lorredraaier uit Buitenpost

Defensie buitengebieden laten uitkammen, doen ze wat nuttigs. Nu worden alleen katvangers/kruimeldieven gepakt.

23-3-2023
Escobarr uit Dokkum

Oud nieuws in een nieuw jasje.
Dit gebeurt in heel nederland.
Te lang de kop in het zand gestoken net zoals met vele andere dingen.
Als je teveel geld uitgeefd aan problemen in het buitenland blijft er niks meer over voor binnenlandse problemen.
En nederland staat altijd vooraan te strooien.

23-3-2023
Veggie uit Drachten

De naam justie en veiligheid moest en zou veranderd worden in veiligheid en justitie in tijd van Grabben....maar als puntje bij paaltje komt staat veiligheid niet voorop! Ernstig zo kunnen drugsbaronnen steeds verder groeien, ze doen er niets aan

23-3-2023
advertentie

Koda uit Akkrum

Zijn reacties verwijderd beetje jammer en kansloos

23-3-2023
nona uit Drachten

Capuchon daaronder petjes en hun scheve tasjes om.
Houd ze in de gaten.
Overal zitten nesten.
Tussen het zwembad en albertheijn Drachten die route wil je niet eens meer als wandelaar lopen. Tot 22.00 uur de albert_heijn open mooi verzamel nest daar.

23-3-2023
Koda uit Akkrum

Inderdaad daar ook en de weg van asielzoekers centrum drachten is ook erg momenteel verveling blijkbaar waarom niet werken voor je geld lekker inpamperen

23-3-2023

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan