Account
Logo
Zoeken
23.8 °C

Voormalig pand Rabobank geschikt gemaakt voor honderd vluchtelingen

Publicatie: 31 oktober 2022, 14.16 uur

Reacties

HartenJager uit Dokkum

Kun je er ook nog pinnen ? Mvg

31-10-2022
Stopljocht uit Wâlterswâld

Je mag d’r nu geld naartoe brengen

Like
1-11-2022
Escobarr uit Dokkum

Zie geen pin automaten meer waar ze eerst aan de buitenmuren zaten.

31-10-2022
musky uit Rinsumageast

Jammer dat er geen eigen inwoners waren die woonruimte zoeken,dan was dat ook opgelost geweest.

31-10-2022
advertentie

Eroput uit Drachten

Inderdaad

Like
31-10-2022
Frieskk uit Drachten

Ik heb er schoon genoeg van al deze mooie woorden van de politiek. De politiek-correcte partijen met het moralistische vingertje wapperen deze weken weer volop, terwijl zij degenen zijn die de grenzen wagenwijd openzetten voor buitenlandse immigranten.

Wanneer stopt deze waanzin eens? Burgers voelen zich compleet in de steek gelaten door de politiek.
Wat heeft een burgermeester te zeggen tegen bijvoorbeeld de gigantische overlast in Drachten oa door deze asielzoekers.
Maar de pot met geld is natuurlijk veel belangrijker welke vanuit den Haag wordt gevuld.

Helaas hebben vele burgers niet door dat deze pot door hun zelf is gevuld door de hoge energie, voedsel en brandstof prijzen waardoor het kabinet elke dag circa 2 miljard meer geld binnen krijgt. Best goed bedacht door de elite.


31-10-2022
Onafhankelijk denker uit Hallum

Dit zijn Oekrainse vluchtelingen, maakt voor jouw misschien niks uit of alleen misschien kop gelezen.
Dus zijn geen "gelukszoekers" (gelukszoekers zijn we allemaal denk ik) maar denk ik en ik hoop ook jij echte vluchtelingen.

Like
31-10-2022
Frieskk uit Drachten

Overal het etiket Oekraïne opplakken valt goed bij de bevolking voor het draagvlak.. Weten ook onze bestuurders. Dus wederom ook deze komen natuurlijk uit Oekraïne. Feit is dat de plek waar ze echt naar toe moeten ( azc), vol zitten met veiligelanders die never en nooit niet meer uit Nederland weg zullen gaan.
Je hebt nu al teveel mensen die alleen maar nemen en niet leveren in deze samenleving. Dit zal alleen maar toenemen met het gevolg dat sectoren compleet stil zullen vallen.

Like
31-10-2022
Onafhankelijk denker uit Hallum

Ook ik zeg dat er inhoudelijk gesproken moet worden over deze problematiek. En dan gewoon door mensen met een nuchtere kijk op het gebeuren. Dus Wilders niet mee doen en ook de partijen van iedereen welkom ook aan de kant houden.

De werkelijkheid is nog al gecompliseerd. Heel veel bedrijven draaien op arbeidsimmigranten en ook in de bouw etc. kunnen niet zonder. In de ICT zitten veel mensen uit india etc. etc.

Maar de schreeuwers blokkeren het eerlijke verhaal met dooddoeners en zgn simpele oplossingen

Like
31-10-2022
P. Niss uit Amstelveen

@Frieskk, als de eerste vluchtelingen zullen arriveren in Drachten ben ik bang dat ze rondkijken en zeggen "OK, dan maar terug naar honger en oorlog".

Like
31-10-2022
ruuds uit Drachtstercompagnie

@Frieskk Lees nog eens wat onafhankelijkdenker schrijft. Ja, we hebben arbeidsmigranten nodig. Daarnaast moeten we aan Nederlanders denken, die het moeilijk hebben EN aan vluchtelingen. Dat er bijvoorbeeld te weinig woningen zijn komt niet door arbeidsmigranten etc, maar door die neoliberale kliek die het al veel te lang voor het zeggen hebben.

Like
31-10-2022
rom33 uit Surhuisterveen

De brandweer heeft een oogje toe geknepen. Een vluchtdeurtrap bij brand is er niet.

31-10-2022
dorus 62 uit Harkema

kom maar binnen ,het kan allemaal in ons landje,grr

31-10-2022
waldrinner uit Drachten

Deze mensen zijn gevlucht voor de dictator/moordenaar die al veel te lang zijn bloedige gang kan gaan in Rusland en daar buiten. Deze mensen wil jij geen onderdak en veiligheid bieden? Wat een domme en kortzichtige reactie. Veel gemeenten en inwoners stelden plek beschikbaar, gelukkig ook in Achtkarspelen. Ik denk dat er veel mensen in Harkema zijn die dit een prima zaak vinden, men heeft daar wel oog voor de medemens in nood. ( Behalve ene dorus62 dan...).

Like
31-10-2022
advertentie

langesteffen uit Drachtstercompagnie

Het is zo erg dat ze wel op vakantie kunnen naar Oekraïne ?
Bij mij op het werk gaan ze in elk geval naar Oekraïne op vakantie.
Dus dat ze vluchtelingen zijn zou ik maar met een korreltje zout nemen

Like
31-10-2022
midas76 uit Drachten-Azeven

Klopt idd. dat hebben wij ook meegemaakt
Maar alles onder het kopje oekraine binnen halen en 90% is jonge moslim man os heeft kleurtje, allemaal uit oekraine

Like
31-10-2022
knurko uit Drachten

Mijn zoon, geboren en getogen in Smallingerland wil ook een woning, al is het maar een flatje.....

31-10-2022
bignick2 uit Drachten

Goh... Je verwacht t niet...🤣🤣🤣🤣🤣🤣

31-10-2022
eastlakeman uit Eastermar

Als we allemaal zo ratelen als Frysk en Swittie met overal kommentaar op maar nooit met oplossingen komen weet ik er nog wel 2 Wilders en Baudet dat zullen jullie grote vrienden zijn denk ik.

31-10-2022
Frieskk uit Drachten

Ratel jij eens de oplossing dan

Like
31-10-2022
P. Niss uit Amstelveen

Kijk je kunt ook gewoon een goede gastheer of vrouw [of gast-lhbtq want van die discussie wil ik @€&;?/!! eens af zijn, “ik ben shij, ik ben x, ik ben zijmij” alsof het leven van tegenwoordig al niet complex genoeg is] zijn en er samen het beste van maken.

Like
31-10-2022
eksteroog uit Eastermar

gooi de Lawei ook maar vol met asielzoekers ,deze wordt nu toch al onderhouden door de gemeente

31-10-2022
KoekieD uit Drachten

Maak jullie niet druk mensen, het is maar "tijdelijk" hoor !

31-10-2022
rommie uit Oudwoude

En de regering zag dat het goed was. Wil je een huurwoning, ze zeggen ja statushouders gaan voor. Wat is dit? Slaat nergens op.

31-10-2022
Juistumus uit Drachten

Zielige oorlog vluchtelingen? Jaaa hoor, te veel nu.nl gelezen zeker?

31-10-2022
centraal uit Dokkum

Heel triest.

31-10-2022
ambtenaartje uit Lutjerijp

In Gorredijk is ook nog plek..

31-10-2022
vwman uit De Westereen

Nah Aagje,er staan nu enkele reacties aan jou nu de dankbare taak daar een opsomming van te maken,er een cryptsiche anektode op los te laten en afsluitend met:hee ik heb hiermee lezend waldnet toch maar weer eens aan het denken gezet

Ow en als kleine ps misschien dat je het hierbij laat en niet meer gaat reageren.
Of ah dan toch maar weer wel.

31-10-2022
Dat bin ik uit Anjum

En ferjit myn antwurdt net..

Like
31-10-2022
Ut &thûs uit Drachten

Prachtig voor deze vluchtelingen! maar wat zo krom is, dat er heel veel mensen op dit moment in financiële problemen zitten, door de inflatie en de hoge energie tarieven. 1 x per week naar de voedselbank moeten om te kunnen eten, geen perspectief meer hebben. Maar de vluchteling heeft 3 x per dag een warme maaltijd, dak boven zijn hoofd en zich geen zorgen te maken over hoge huur of energie kosten.

31-10-2022
diuwer uit Boornbergum

wel concurentie voor het cogrescentrum op de oprijlaan

31-10-2022
age uit Rottevalle

Opmerking vooraf, mensen die van mijn reacties, last krijgen van, hoofdpijn, oorsuizen, (onder)buikloop, lange tenen en/of eksterogen, raad ik aan mij niet verder te lezen.

Vwman, als ik enigszins het vermoeden had dat er enige kans was, dat mijn reactie, u en Datbinik aan het denken zou kunnen zetten, dan zou ik het proberen.

Vlgs mij is mijn mening bij mijn vaste lezers wel bekend, dus zeker bij u vwman, mijn vaste analist?

Nou, u bent weer genoemd he!

Vr. gr. respecthj,

Ik herhaal:

De hoogte van beschaving, van een land, groep, samenleving, is de ruimte en het begrip dat er in dat land, die groep, samenleving is voor mensen die anders zijn dan de meerderheid, dus voor mensen met een andere kleur, ras, godsdienst, mening, geaardheid en uiteraard ook voor vluchtelingen.

31-10-2022
Cementwagen uit Drachten

Het wordt idd vaak geschreven; maar de “hoogte” van een beschaving is toch echt subjectief en al helemaal niet meetbaar.
Verder is de ruimte beperkt en ook financieel zit ergens een grens. U vindt Canadezen en Australiërs asociaal? Ik vind ze vooral slim; alleen mensen toelaten die je nodig hebt. En we hebben momenteel heel wat agenten/leraren/zorgmedewerkers/bouwvakkers nodig dus die vluchtelingen zouden dan mazzel hebben en de rest reist gewoon verder naar een land die een hogere=naïevere beschaving hebben.

Like
31-10-2022
elcapitan uit Drachten

Age, dan zou ik je willen vragen in welk land ter wereld die hoge beschaving aantoonbaar aanwezig is! De vluchtelingen komen vanuit niet beschaafde landen (anders hoeven ze niet te vluchten) en...gaan op pad en komen door veel landen die ook onbeschaafd zijn, ze worden immers doorgestuurd. Dan komen ze terecht in ons kikkerlandje en daar is de beschaving dus ook ver te zoeken. Dus van de regen in de drup. Nee, ik weet het, het zijn bepaalde groepen, maar die maken wel deel uit van dit land Besef je dat beschaving een groot begrip is?

Like
2-11-2022
age uit Rottevalle

Ik hoor en lees vaak, nu ook weer hier, dat er veel eigen mensen in de problemen zitten, geen dak boven hun hoofd, financiele problemen, voedselbank etc, verschrikkelijk !

Vlgs mij zijn er best wel vluchtelingen, die hun riante onderkomen, zonder huur, 3x per dag warme maaltijd en vakanties naar Oekraine etc met hen willen ruilen?

31-10-2022
Juistumus uit Drachten

Wat lul je man? Fabriceer eens fatsoenslijke zinnen ouwe zwam.

Like
1-11-2022
Dat bin ik uit Anjum

🤣👌

Like
1-11-2022
vwman uit De Westereen

Vreselijk ja,stel je even aan man.
In de beginne zijn we gewoon Nederland en helpen we de vluchtelingen,maar als de grens is bereikt moet je gewoon zo nuchter zijn en het land is gewoon vol.
Zeker als het ten koste gaat van je eigen land,hoe jammer ook.
Maar nee age hoort de verhalen aan in het boekenwinkeltje en nodigt s'avonds nog wat vluchtelingen uit om bruine bonen te komen eten.
Maar als je dan de vraag stelt of hij het heeft mee gekregen dat de vluchtelingen hun baantje hebben opgezegd nu de uitkering binnen is blijft het angstvallig stil.

Ps: aagje als je je aan mij stoort,pak het puzzelboekje en lees mij niet.

Like
1-11-2022
Kareltje uit Aalsum

Hoeveel inwoners heeft Drachten en hoeveel vakantiegangers, opvreters en gelukzoekers zou Drachten inmiddels hebben

31-10-2022
advertentie

snotterpos uit Gytsjerk

Eindelijk een positief bericht over de Rabobank.
Gaan ze nu eindelijk denken dat er echte mensen zijn?

31-10-2022
X1 uit Drachten

Er kan nog meer bij ,er zijn hier nog niet genoeg

1-11-2022
riemer uit Nij Beets

Hoe willen ze 100-125 personen in dan pand opvangen? Dat gaat toch nooit passen?

2-11-2022
Eroput uit Drachten

Onafhankelijkdenker kijk eens om je heen... hoeveel statushouders zie je aan het werk... hoeveel werken er als buschauffeur, in de horeca, in de zorg,bij de plantsoendienst in de supermarkt en noem maar op... het hoeft geen hoog opgeleid werk te zijn. Maar ze hebben dan allemaal wel werk wat er verstopt zit.en de arbeidsmigranten zijn niet deze asielzoekers. Die komen 4 maand uit polen op het land werken en weer terug. Ik moet zeggen de oekrainers proberen het wel. Die ben ik wel eens tegengekomen in de horeca of supermarkt

2-11-2022
denker uit Grou

Dit is het moment eroput om u eens te verdiepen in de cijfers. 80% procent van de Oekraïners die hier naar toe zijn gekomen werken al met ons samen. Ruim 60% in de horeca eroput. Hoe is het nu met u.??🙀

4-11-2022

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan