Account
Logo
Zoeken
22.3 °C

Man klaagt over scootmobiel met 30 km actieradius

Publicatie: 22 mei 2019, 18.30 uur

Reacties

veenstra1975 uit Burgum

Hij kan de scootmobiel tijdens zijn bezoek ook opladen toch?

22-5-2019
opgelet uit De Westereen
Stemmen makerij

22-5-2019
peterkratje uit Drogeham

Potverdikkie, een leen scootmobiel... moet niet gekker worden. Je kunt wat “lenen” en ga je ook nog lopen zeuren.

22-5-2019
riemersma uit Dokkum

Tsja peterkratje, je bent- laten we zeggen- 80 en slecht ter been maar lang leve de vooruitgang: een scootmobiel. ZO kun je tenminste nog eens ergens heen..PRACHTIG..Familie woont 20/25 kilometer verder en wie doet je wat. Echter : regels zijn regels en wij leveren accu's die tot 30kilomter de kar kunnen trekken en moet je 40 kilometer rijden dan neem je maar een zwaar gesubsidieerde taxibus.. Buiten het feit dat je dan weer afhankelijk bent lijkt me dat toch niet zo aardig en wordt het nog duurder ook. De onverbiddelijke vraag: Wie loopt er te zeuren: de scootmobieler of peterkratje?? Zoek de verschillen en kleur de plaatjes.

22-5-2019
advertentie

j88 uit De Wilgen

@riemersma, Maar de logisch gestelde vraag is; waar is een scootmobiel voor gemaakt en wat is normaal gebruik. Het is geen voertuig voor lange afstanden, daarvoor zijn andere opties.

22-5-2019
riemersma uit Dokkum

Geachte reageerders: Ik verplaats mij (gelukkig) nog met ene automobiel edoch probeer ik mij in te denken dat, wanneer mij dat niet meer zal lukken ik dankbaar gebruik hoop te maken ener scootmobiel...Inlevingsvermogen heet zoiets maar er is ook een moeilijker woord voor waarmede ik uwes niet zal vermoeien. Een invalide of ouder iemand voor malloot uitmaken vanwege dit tamelijk onschuldig nieuwsbericht vanWaldnet..ach wellicht zegt het meer over u dan over "die malloot".. Toevoeging: MOCHT uwes een vader ende of ene moeder hebben die zich gaarne per scootmobiel voortbeweegt ende niet verder kan dan 30 kilometer dan bent u vast genegen om diegene te brengen waar hij/zij graag henen wil wat meer kilometers verght !

22-5-2019
zeekoe uit Harkema

Wat een bureaucratie weer zeg...bah!

Gun deze man toch gewoon zijn 50 kilometer. Gaat toch helemaal nergens meer over. De gemeente ligt er niet wakker van en de man is weer blij.

23-5-2019
outsider uit Damwâld

Als je 20km extra bereik wil moet je dat vooraf zeggen en bijbetalen. Logisch toch..

23-5-2019
janrutgers uit Oentsjerk

Goh, het barst weer van de deskundigen bij de reageerders. Ik maak me sterk, dat 99 % de scootmobiel alleen kent van zien.
Nou ik rijd er al een jaartje of 25 mee en kan u vertellen, dat een bereik van 50 km eigenlijk standaard is, maar slechts zelden wordt gehaald.
De kunstgrepen, die al dan niet in opdracht worden uitgevoerd door de leverancier, zijn zonder noodzaak en volkomen willekeurig.
De scootmobiel is bedoeld, om de gebruiker weer zelfstandig te laten deelnemen aan sociaal verkeer en activiteiten en het slappe argument, dat het alleen in eigen dorp zou mogen worden gebruikt, is van een achterlijkheid, daar zou men een beker voor moeten krijgen.
Maar ook bij de gemeenten, zitten "deskundigen" van het niveau kamergeleerden, zonder enige praktische ervaring en weinig kennis over de materie. Het zouden reageerders op Waldnet kunnen zijn.

23-5-2019
stormvloed uit Twijzel

Als deze geleerden zelf afhankelijk worden van een scootmobiel.
Hoop voor hun dat de actieradius minder is .
Wat ze met de leverancier hebben afgesproken.
Gun de persoon in kwestie de 50 km om te kunnen rijden , waar deze persoon ook heen wil .

23-5-2019
victoria uit Dokkum

Het is vaak de enige manier om je zelfstandig te verplaatsen.Natuurlijk kun je een taxi bellen voor de langere afstanden,maar dan ben je dus weer afhankelijk van een ander.Deze man uit het bericht moet bijna de helft van het actieradius inleveren en dat slaat natuurlijk nergens op.De ene heeft genoeg aan bijv 10 km,maar een ander heeft behoefte aan meer.Prima toch.

23-5-2019
stalker uit Marum

Geef die man de 50km dan hoeft hij geen taxipas

23-5-2019
drba32 uit Damwâld

Hoezo sociaal isolement. De familie kan hem ook bezoeken of ophalen. En zou je al weer zo graag naar familie willen, kun je ook de taxipas regelen of dichterbij gaan wonen. Val ons niet lastig, koop er lekker zelf ene

23-5-2019
toeky uit 't Lage van de weg

Men leest allemaal over het volgende heen.

"Ook wijst het college erop dat het elke keer maatwerk is en dat de cliënt-ondersteuner hiervoor zaken kan regelen (als het nodig is)."

Als er voldoende reden is voor maatwerk zal er afgeweken kunnen worden van de standaard?

@outsider heeft ook gelijk...
@janrutgers is er bij u sprake van maatwerk? Geen standaard scootmobiel?
Standaard zijn toch die rode .....?(geveerd) en blauwe Sterling?

23-5-2019
advertentie

oarsom uit Broeksterwâld

Sommigen hier blinken weer uit in empathisch vermogen. Zo wil drba32 deze man zelfs laten verhuizen. Misschien woont de ene helft van de familie wel dichtbij en de andere ver(der) weg. Als je dan verhuist naar de ander, dan is de ene weer veraf..
Nee, zoals zo vaak beroept een gemeente zich weer op de regels. En die ambtenaar wil natuurlijk zijn/haar gelijk halen.

Ik ben het helemaal eens met Jan Rutgers en zeg: geef deze man als de wiedeweerga weer een scootmobiel met een a.r. van 50 km. Dat is ook nog eens een stuk goedkoper dan die taxipasjes of het OV. En gun deze man, die al ernstig beperkt is in zijn bewegingsvrijheid, toch zijn mooie ritjes.

23-5-2019

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan