Account
Logo
Zoeken
24.7 °C

Veel belangstelling voor windmolens

Publicatie: 28 mei 2014, 13.35 uur

Reacties

dappered uit Uithuizen

Ja ik vrees dat mensen nooit eens kijken wat is er nodig. Men kijkt altijd achterom. Toen was alles zo mooi. Vroeger was alles beter.

De opperman sjoude met 50 kilogram Portland op zijn nek/schouders. En de melkman gooide bussen met melk op de wagen. Het stroomverbruik was toen nog nihil omdat niet iedereen een diepvriezer o.i.d. had.

Men is overal tegen, de energiecentrales mogen niet op gas of kolen gestookt worden en helemaal niet op kernmateriaal.

Maar wat wil men dan: denkt men dat onze lieve heer wel een draadje omlaag gooit. Of dat alles wel op een accu kan(die moet wel geladen worden)Zorg eerst eens dat het verbruik omlaag gaat, daar pleitook onze regering al zo lang op. Maar deze weten net zo goed als ik, dat het verbruik door de rijk kant van onze maatschappij alleen maar zal toenemen.

Wat nog erger aan de mens is, ze willen die dingen wel...maar nooit in hun eigen zichtveld. Zet maar een bij mij achter in de tuin. Klagen de buren weer.

28-5-2014
wapstra uit Dokkum

waarom kunnen we de foto niet een beetje uitvergroten waldnet?

28-5-2014
krektwat uit Burgum

Lekker op kolen stoken. De technieken hedendaags zijn al zo dat er niet zo veel uitstoot meer is als vroeger. Ik vind dat je het landschap niet moet ontsieren in fryslan met windmolens. Kijk maar naar die molenpark bij almere ik vind het er niet uit zien. 1 dikke aanfluiting is het. Laat die dingen maar lekker in noord holland bouwen. Daar hebben we ook de groot gebruikers. En trouwens het goedkoopste stroom halen we toch uit duitsland. En duitsland levert ons toch grotendeels de meeste stroom. Dus waarom zouden we hier dan stroom opwekken.

28-5-2014
antjep uit Rinsumageast

wapstra zie:
www.fryslanfoardewyn.nl/voorstellen/ffdw4

28-5-2014
advertentie

kozak uit Augustinusga

En de boel in de Eemshaven staat er maar renteloos bij

28-5-2014
wiseguy uit surhuisterveen

Windmolens kosten meer dan ze opleveren, volgens mij is dit algemeen bekend, windmolens draaien niet op wind maar op subsidies.

28-5-2014
polly69 uit Damwald

Wie bouwen de molens? Wie wordt hier beter van? Wie kunnen participeren? Doet de gemeenschap ook mee of verdringen zich alleen de boeren zich weer om de subsidiepotten?
Een ton per jaar extra inkomen is nooit weg.

28-5-2014
riemersma uit Wetsens

Ik ben voor windmolens MITS:
Iemand mij een site zou kunnen tonen waar door wetenschappelijk aangetoond wordt dat windmolens meer energie opwekken dan ze aan energie kosten om ze te fabriceren, te onderhouden en na ... jaar te recyclen.
WIE KAN MIJ ZO,N SITE TONEN/LINKEN/AANDRAGEN??

28-5-2014
stormrots uit Drachten

Het gaat niet alleen om kosten, maar om de toekomst van onze wereld die in rap tempo door zijn grondstoffen heen raakt en opwarmt.Dat alternatieve stroomvoorzieningen duurder zijn, hoeft nog geen reden te zijn om ze af te wijzen. sterker nog mensen zullen waarschijnlijk een stuk zuiniger met energie gaan omspringen

29-5-2014
musky uit Rinsumageast

Uit vertrouwde bronnen heb ik vernomen dat de molens langs de lauwersseewei op grondgebied komen van CDA boeren welke een flinke vergoeding hiervoor krijgen (30.000 euro}per molen?En wie betaald dat uiteindelijk?juist u.Weg gegooid geld,ga maar over op zonnepanelen.

29-5-2014
stormrots uit Drachten

ja maar alleen met zonnepanelen kom je er niet, hoe ga je in het donker stroom opwekken?

29-5-2014
antjep uit Rinsumageast

Op www.dagelijksestandaard.nl staan goede onderbouwde artikelen over wat windmolens ons ( niet) opbrengen.
En inderdaad de grondeigenaar kan per jaar per molen rekenen op

29-5-2014
musky uit Rinsumageast

Stormrots: Stroom kun je op slaan,b.v. in een accu. En Antjep deze organisatie kun je niet vertrouwen er zit te veel eigen belang bij.Het kostenplaatje van windmolens weegt niet op tegen de opbrengst.

29-5-2014
polly69 uit Damwâld

Het is deze CDA-boeren dan ook niet om het milieu te doen maar om de poen. Allemaal een beetje ongeloofwaardig. Het CDA wil Europa op afstand maar staat wel weer om de Europese vleespotten te dansen.

29-5-2014

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan