Account
Logo
Zoeken
23.9 °C

Boeren in protest tegen melkprijs

Publicatie: 28 mei 2008, 15.05 uur

Reacties

spoek uit De Valom

De boeren zijn zelf eigenaar van de cooperaties. Volgens mij (gelezen in de krant) zijn de prijzen nog steeds hoger dan de afgelopen jaren. Krokodillentranen?

https://www.frieslandfoods.com/nl/veehouders/melk/Pages/Melkprijs.aspx

28-5-2008
nokko uit Houtigehage

molke!!! bah, meie se wol hoare fon mie!!! Jouw mie mar een brûne rakker :)

28-5-2008
freak9999 uit Zwaagwesteinde

Maar de kosten van de boer zijn ook heel erg gestegen.. Melk is het enige product waar de boer geld voor krijgt, en dat zou met de inflatie mee moeten stijgen. maar dat doet het dus niet

28-5-2008
binne uit Ibiza

Mooie foto's :P

28-5-2008
advertentie

benbullo uit bergum

@spoek. wie gelooft nu tegenwoordig de krant nog. Als je er wat in wilt hebben, dan draaien ze alles nog op.

Weg is 5100 euro

28-5-2008
age uit Uithuizen

Als boeren niet klagen moeten WIJ ons echt zorgen maken,over ONS welzijn..

28-5-2008
granaet uit Dokkum

Boeren hebben vroeger de cooperaties opgericht en toen hadden ze wat te vertellen, maar dat is allang niet meer zo, want de grote heren bepalen al jaren de regels.
Marktwerking roepen ze dan, amahoela!
Boeren hebben steeds meer kosten en krijgen minder uitbetaald voor de melk, slaat toch helemaal nergens op, dat begrijpt toch iedereen!
De tussenhandel, die springt er altijd goed uit, maar wel over de rug van de boeren, zeg me maar als het anders is.......

28-5-2008
spoek uit De Valom

@ Granaet, ik zeg je dat het anders is:
Vroeger had een boer 1 stuk land, nu hebben ze er 3. Maw de kosten van een boer kun je door 3 delen. De loonkosten deel je door 3, het gebruik van de trekker door 3 etc. Alleen de opbrengst niet.

28-5-2008
dotty uit Kootstertille

Ow wat zonde van dat melk ze hadden hier ook wel wat mogen brengen

28-5-2008
gp500 uit Damwâld

Wat kost een liter molke dan yn de winkel.

Foar de eamelers, nee dat wyt ik net.

28-5-2008
erwinvdwal uit Frohja

Gaven die koeien maar benzine....

28-5-2008
dokkumonline_verwijderdaccount uit Dokkum

Liter melk kost 1,05

28-5-2008
erwinvdwal uit Frohja

Aha... dan wou ik dat mijn auto op melk reed!

28-5-2008
odebruin uit Opende

wooosh plotseling gaat iedereen over op moedermelk jippyyyy

28-5-2008
advertentie

zwitfitter uit Augustinusga

ze moeten de melk bij de cooperaties lozen :P

28-5-2008
janclevering uit ww

het is niet best dat de hogere hand niet hogere prijzen uit betaald en zij maar rijden in dikke auto's en vreten van onze centen
de onkosten bij de veehouders is allemaal gestegen
zoals diesel is nu 96 cent vorig jaar was het nog rond de 70 cent volgens mij
en koop maar eens kunstmest 36 euro per ton niet best toch waar moet de boer dan van leven

28-5-2008
keimpe112 uit Drachten

melk komt toch uit een pak ? ;) het komt toch ook omdat het quotum gaat verdwijnen ?

28-5-2008
frans63 uit Burgum

Boeren moeten niet zeuren, ze hebben meer dan de gemiddelde nederlander. Ik zou zeggen zet het door met melk met mest te mengen ren uit te rijden, gekken. Geef het dan gratis weg in de buurt.

28-5-2008
granaet uit Dokkum

Je snapt er niks van Frans, loze opmerking....

28-5-2008
ambtenaartje uit Lutjerijp

Een beetje kapitaal vernietiging melk uitrijden over het land, toont geen respect voor de voeding terwijl ze in Kenia, Birma e.a landen zich te liggen vergapen aan voedsel wordt het hier weggegooid! Waardeloze mentaliteit en geen respect!

Ga dan op een andere manier actie voeren, gier uit rijden bij friesland dairy wil misschien wel helpen dan een paar spandoekjes.

28-5-2008
smokey uit Kollum

DOKKUMONLINE humor haha
melk de witte motor

28-5-2008
fcknudde uit Burgum

@ Frans63.
Wot fjar domme opmerking hast no wer....
"Ze hebben meer dan de gemiddelde nederlander", zeg je. Je moet ff kijken wat een gemiddelde nederlander werkt dat is maar 5 dagen een boer werkt 7 dagen;) en die draait meer uren op de dag dan een gemiddelde nederlander;).

28-5-2008
centraal uit Dokkum

Het is heus wel te begrijpen dat de boeren actie voeren,maar om nu duizenden liters prima melk op deze manier te verspillen/vernietigen vind ik te ver gaan hoor.Ik ga niet zeiken over de arme buitenlanden,maar in ons eigen land zijn zat mensen die met moeite een litertje kunnen kopen en dan is zoiets wel heel erg zuur.54.000 liter!!Ik persoonlijk vind zoiets te gek.

28-5-2008
gringo uit Ee

Boeren kunnen nog veel meer melk produceren maar ze worden tegengehouden door het quotum. Wat nu op het land ligt melken ze er zo weer bij. Wie wil wel werken voor iets wat meer kost dan opbrengt? IK NIET

28-5-2008
tseardpils uit Hurdegaryp

Volgens mij hebben ze het echt niet zo breed. Aan de andere kant worden ze wel zwaar gesubsudieerd. Nu er kennelijk aan van alles te kort is in de wereld zou een beetje ondernemer toch geld moeten kunnen verdienen en zouden de subsidies kunnen worden beeindigd.

28-5-2008
pepper uit Zwaagwesteinde

De boeren hebben GROOT gelijk. Kwamen er maar meer van deze akties. De regering moet een beetje meer om hun eigen mensen denken.

29-5-2008
bamsi uit Drachten

De regering aan de mensen denken,???? Nou ze denken alleen maar aan hoe ze zelf de staat kunnen spekken.
En geven het ook weer uit aan veel onnodige stomme dingen.Zo word de melk zuur,dus gewoon doorgaan met alle aktie,s.

29-5-2008
eizo uit dokkum

Een beetje kapitaal vernietiging melk uitrijden over het land, toont geen respect voor de voeding terwijl ze in Kenia, Birma e.a landen zich te liggen vergapen aan voedsel wordt het hier weggegooid! Waardeloze mentaliteit en geen respect!

Ga dan op een andere manier actie voeren, gier uit rijden bij friesland dairy wil misschien wel helpen dan een paar spandoekjes.


HELEMAAL MEE EENS!!!

29-5-2008
honnehok uit Surhuisterveen

inderdaad verkwisting van Voeding !!!
geef ze maar de helft van wat ze nu krijgen.
ze zitten altijd te zeuren.

29-5-2008
multi uit Buitenpost

Ik ben het met peper eens. De regering moet eens wat beter om hun eigen mensen/onderdanen denken. Er behoeft maar iets te zijn en Nederland staat weer met de buidel klaar. Zie de palestijnse gevagenissen. Om dat boevenzooi op te pakken hebben ze weer 1,3 miljoen van ons nodig. En tegen mensen die hier naar een voedselbank lopen word gezegd"dit is nu eenmaal zo" En hier kunnen wij niets aan doen. Dit land opgebpuwd door onze voorouders word door balkenende verkwanseld.

29-5-2008
gringo uit Ee

eizo snapt het niet helemaal. als er geen quotum was kon je heel afrika wel van melk voorzien! dus een boer die een quotum heeft van een miljoen liter mag ook een miljoen liter leveren. die 6.000 liter die hij over het land brengt heeft hij er zo weer bij gemolken dus ze leveren net zoveel melk als anders.

29-5-2008
chemico uit Amsterdam

@multi: Voedselbanken, hahahaha. Laat die gasten eerst maar eens hun dure auto en telefoon inleveren, dan kunnen ze vreten. Voedselbanken per direct opdoeken, grote onzin.
Multi, als je nog wat beter oplet, dan zou je beseffen dat aan dat soort landen meer verdient wordt dan dat er naar toe gaat. Sterker nog, ontwikkelingslanden worden door het Westen kunstmatig arm gehouden. De viezerikken dat zijn wij, besef dat goed.

Ik geloof dat in dit land niemand moet zeiken, zeuren mag. We zijn RIJK!

29-5-2008
eksteroog uit oostermeer

melk lozen vindt ik waardeloos, deze boeren hebben totaal geen besef ,wat armoede in de derde wereld inhoud,ze beseffen zelf niet eens hoe rijk ze zijn,een gemiddelde boer melkt tegenwoordig zo,n 500000 liter melk keer 0.35 cent=jawel 175000 euro. Dus in 2007 was dat 200000. Nu is het maar net,hoe geeft U het geld uit,er zijn in 2007 heel wat nieuwe trekkertjes gekocht,of nieuwe gebouwen gebouwd omdat buurman ook begon te bouwen, en dat wordt jullie allemaal gegunt als ons consument zijnde

29-5-2008
drank uit Rottevalle

Wanneer je niet voor de huidige prijs kunt melken dan moet je je afvragen of je niet beter kunt stoppen. Een hoge kostprijs wordt grotendeels veroorzaakt door de boer zelf. Melk over het land sproeien is een aktie die je niet kunt maken vind ik. Het is en blijft voedsel.
De huidige melkprijs is de prijs van de markt. Je kunt van de fabriek niet eisen om een hogere melkprijs uit te betalen dan ze uit de markt kan halen. Hoelang zouden ze dat volhouden denk je?

29-5-2008
chemico uit Amsterdam

Als er minder boeren melk produceren zal het aanbod ook minder worden en dus de prijs omhoog.
Die quota is enkel uit zelfbescherming.

30-5-2008

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan