Account
Logo
Zoeken
19.6 °C

Geen coffeeshop in Dongeradeel

Publicatie: 28 maart 2008, 1.29 uur

Reacties

kullie uit Dokkum

gereformeerd DONGERADEEL/DOKKUM

28-3-2008
lassie22 uit Zwaagwesteinde

wat zijn ze hierna van plan wel de jeugd van de straat willen hebben maar er niks voor moeten hoeven doen enz wat is er nu nog voor de jeugd te doen ?

28-3-2008
pussycat uit buitenpost

@lassie22.weet niet hoor maar een coffeeshop om de jeugd van straat te houden is ook niks.en trouwens je mag er onder de 21 officieel niet eens in.
dus met of zonder coffeeshop schiet je niks op.
ze kunnen beter iets anders verzinnen.

28-3-2008
lubze uit Veenwouden

@lassie22 niks meer voor de jeugt te doen ?? dus elke jeugt moet maar in de coffeeshop om hangen ...
ja daar worden ze beter van not

28-3-2008
advertentie

granaet uit Dokkum

Geen coffeeshop in dongeradeel....?
Die zit toch al jaren bij de Woudpoort en nu niet ineens verbaasd doen gemeente en net doen dat je van niks weet, want de rest van de inwoners weet het wel.
Misschien geen officiele, maar hij zit er wel of zijn jullie een stel blinde vinken die net doen of er niks aan de hand is en hoort dit ook bij schijnheilig doen?

En uhhhh Lassie, als jou enige vertier bestaat uit het bezoeken van een coffeeshop, dan heb je een verrekt eenzaam bestaan...

28-3-2008
riekje1 uit Zwaagwesteinde

een coffeeshop in dongeradeel zou wel gaan werken.
De jongeren beginnen zelf niet te handelen.
En zoals een ieder weet... van het ene handeltje komt het andere.
En een jointje is nog eens niet zo slecht !
Denk nou zelf eens na...
Wat wilt u liever....
dat u kind een joint rookt of aan de harddrugs(cocaine,pillen,spuiten) gaat?
Dan is een jointje toch niks?
Nou ik vind het jammer dat er geen coffee shop komt!!!

28-3-2008
riekje1 uit Zwaagwesteinde

En neej !!!
Zelf zit ik er niet aan.
VOOR ALS ER NOG ZO`N DOMME OPMERKING BIJ KOMT !!!

28-3-2008
centraal uit Dokkum

Doof en blind zijn ze bij de gemeente zeker,want al jaren wordt die zooi verkocht nabij de Woudpoort.Denken ze nu echt dat zolang er geen officiele coffeeshop is er geen handel is??Het wordt dan toch echt de hoogste tijd om eens een bezoekje te brengen aan Hans Anders of de oogarts,want dan is er met het gezichtsvermogen iets goed mis.Zelfs het kleinste kind weet zo langzamerhand wel waar het verkocht wordt,dus bestuurders, het is de hoogste tijd om wakker te worden.

28-3-2008
lurk uit Zwaagwesteinde

nou pussycat, staat toch bij elke shop aangegeven 18 jaar :) mischien moet je er wat vaker langs gaan.

domme set van de gemeente om zo`n actie niet te gaan ondernemen, zo kunnen de criminele activiteiten gewoon doorgaan dus dat heeft dongeradeel liever (mooi zo`n gemeente).

28-3-2008
d33j4y uit Dokkum

@Granaet/Centraal: er zit GEEN coffeeshop aan de Woudpoort in Dokkum. Had die er wel gezeten dan was deze hele discussie onzin geweest.

Of er daar (illegaal) soft- danwel smartdrugs verkocht worden is vers twee...

Wat mij betreft wordt er een keurige coffeeshop geopend in Dongeradeel. Alleen al vanwege het regulerende karakter en het terugdringen van de illegale verkooppunten.

Persoonlijk zie ik liever iemand stoned zijn dan dronken, de laatsten zorgen veelal voor meer overlast...

28-3-2008
J-One uit Buitenpost

Wederom gemiste kans van onze conservatieve broeders. Vooral de ogen sluiten voor de illegaliteit. Door het juist uit de illegaliteit te halen maak je het zichtbaar, maar ja oogkleppen hè! Nee laat de illegaliteit maar veel geld verdienen en dan over een jaar weer dikke boehoe doen dat er zoveel drugsoverlast is. Als je problemen wilt aanpakken moet je zicht hebben op de problematiek en niet ondergronds gaan wegstoppen!

28-3-2008
las3r uit Athens

Stelletje gristenhonden - sigh

28-3-2008
gjeer uit leeuwarden

ja ja het terugdringen van illegale verkooppunten
en wat tedenken van leeuwarden kijk daar maar eens daar kopen ze het bij de coffeeshop en om de hoek word het verkocht met woeker winst dus illegale verkooppunten dus alle coffeeshop's sluiten.

28-3-2008
mano uit Dokkum

misschien vergis ik me, maar volgens mij konden wij vroeger ook lol hebben zonder die drugs-shit, maar tegenwordig is dat spul net zo normaal als snoep en daar ligt het probleem. de jeugd moet weer leren dat er ook een leven zonder drugs is en omdat zij dat niet kunnen moeten wij er maar voor zorgen, dus verbieden die handel, dealers keihard aanpakken, alcohol 2x zo duur maken, horeca om 2.00 uur dicht, meer controleurs op straat en tegelijk meer en betere alternatieven scheppen, jeugdclubs etc.

28-3-2008
advertentie

devilinstinct uit Dokkum

Wat Wil Dokkum wel jezus geen Cofeeshop maar wel beelden waar je van gaat hallucineren tjonge jongen man

28-3-2008
J-One uit Buitenpost

@ mano, u hebt vroeger geen leven gehad en zit nu vol jaloersheid plannen te bedenken zodat de huidige generatie ook maar een kutleven mag krijgen. Tsjonge wat een dwaas, alcohol is in vergelijking met vroeger al 3x zo duur, drugs waren er in de jaren 60/70 ook ten overvloede, vooral de harddrugs. Wat voor punt wil je nu eigenlijk maken? Het gaat om het terugdringen van de illegale handel, dat is een probleem, niet de drugsgebruikers an sich!

28-3-2008
nokko uit Houtigehage

Jammer voor de mensen daar staat regelmatig een bericht over deze mensen op waldnet!!! mischien worden ze door de drugs wat rustiger? chill

28-3-2008
siebren86 uit Dokkum

Zelfde als met euthanasie legaliseren die hap!, die christelijke lui willen gewoon over andere mensen regeren en de wil en wet opleggen!, de christelijke partijen hier zijn haast niet beter dan de Taliban.
Legaliseer euthanasie en drugs (igg softdrugs) en haal uit zwarte circuit de drugs.
Alcohol (harddrugs #1) is ook legaal en verkrijgbaar in elke slijterij of supermarkt om de hoek terwijl dat meer doden op zijn geweten heeft, hypocriet en schijnheilig zijn de CDA & christenunie hier.

28-3-2008
J-One uit Buitenpost

@ siebren86 en vergeet de FNP niet, dat oerconservatieve zooitje dat vroeger nog weleens een progressief geluid liet horen. Maar nu verworden is tot een geitewollenkliek die met een psalmboekje in pompeblêdenkaft in de ene hand en in de andere hun geloofsgenoten van het CDA door Fryslân loopt!

28-3-2008
pepper uit Zwaagwesteinde

Groot gelijk, weg met die troep!

28-3-2008
oldstyler uit KT

Ik zeg hakuna matata jongen

28-3-2008
hendrikuitdokkum uit Dokkum

je kan toch overal al koffie drinken in dokkum ?

28-3-2008
granaet uit Dokkum

d33j4y ben je blind en doof....?

28-3-2008
autizmo uit Zwaagwesteinde

JAMMER.Ik hoor veel mensen zeggen: Ik ben bang dat mijn kind gaat blowen!!Dat zegt dan meer over de controle die ouders op hun kinderen hebben dan over de plant zelf.;)Waarom in de grote steden wel een koffieshop en waarom mogen wij in kleine dorpen geen koffieshop hebben?? Mensen die voor een verbod op koffieshops zijn, die zijn in wezen KNETTERGEK! Als ik tegen mp3spelers ben omdat het slecht zou kunnen zijn voor het gehoor moeten we het dan ook verbieden?? MENSEN LAAT ANDEREN IN HUN WAARDE!

28-3-2008
siebren86 uit Dokkum

@j-one, idd FNP idem dito leven ook nog in het verleden die zijn natuurlijk vast pro beerenburg wat schadelijker is dan een wietje.
Daarom laat ze eerst maar hun roes uitdrinken.

28-3-2008
autizmo uit Zwaagwesteinde

Vooral alles verbieden waar anderen plezier aan beleven! Daar draait alles om tegenwoordig! Hoe kunnen we het de medemens zo moeilijk mogelijk maken.Terwijl dat je vergeet dat wiet al door ruim 3.500.000 mensen word gebruikt.Alleen in Nederland al en dit is dan exclusief het gros minderjarig en de mensen die bij de thuisdealer weghalen of mensen die zelf een plant hebben!!! Denk eens even zelf na.In plaats van mee te gaan in de massa!Dat je tegen bent is niet erg maar ga het niet verbieden!

28-3-2008
d33j4y uit Dokkum

@Granaet: OFFICIEEL zit er GEEN coffeeshop aan de Woudpoort. En ik kan NIET bewijzen of er in de welbekende uitspanning soft- of smartdrugs worden verkocht. Ik heb zo WEL mijn vermoedens.

Had je tussen de regels door gelezen dan had je dit wel opgemerkt.

28-3-2008
mieppie uit lekker thuis

Het kan aan mij liggen hoor, een paar mensen houden iets tegen wat door leden van de gemeente als gewenst wordt ervaren. Ergens moet er toch een mogelijkheid zijn om over B&W te stappen en bij de provincie iets aan te kaarten. Daar dienen dan wel genoeg handtekeningen voor verzameld te zijn. Ik wil over niemand kwaadspreken, maar hier wordt niet verder gekeken dan eigen belangen. Hoe is het mogelijk dat overal in NL dit al jaren gedoogd wordt en hier niet, ga eens snuffelen bij de onbudsman e.d

28-3-2008
mieppie uit lekker thuis

In de eerste plaats dienen inwoners een klachtenbrief naar de gemeente te sturen, als hier niet of niet goed op gereageerd wordt, kan deze alsnog doorverwezen worden naar de Nationale Onbudsman. Dus schrijven luitjes, naar de gemeente, en daarna de kopieën naar de onbudsman. Kijken hoe leuk ze dat gaan vinden. Het slimste lijkt mij te schrijven naar de PvdA of VVD, deze verzamelen de boel wel. Iedereen heeft toch zo'n gemeenteboekje met foto's

28-3-2008
granaet uit Dokkum

Juist d33j4y dat bedoel ik nou, je snapt precies wat ik bedoel net als iedere andere Dokkumer.
Officieel nNEE, hoogstwaarschijnlijk JA

28-3-2008
mano uit Dokkum

J-One: Ik heb vroeger zeker geen kutleven gehad! Waarom denk je dat je alleen een leuk leven met drugs kan hebben? Dat is toch ziek! Ik heb nog nooit drugs gebruikt, zal het ook nooit doen en ben zeker niet jaloers op mensen die het wel doen. En ik heb een hartstikke leuk leven. Drugs bestonden vroeger ook al, dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat het okay is, vroeger niet en nu ook niet. De overlast in het weekeinde tijdens stapavonden b.v. wordt heus niet veroorzaakt door Nietgebruikers!

28-3-2008
mieppie uit lekker thuis

TELEGRAAF gisteren: Het roken van een pure joint mag in de horeca, daar er geen tabak inzit. Aldus minister Ab Klink (volksgezondheid). Of dat nou echt slim is? Hoewel men onder invloed van alcohol en weed niet meer in staat is de tent uit te lopen. Blijven we dus onze roes uitslapen in het cafe. Heren Toogtappers, koopt nu vast matrassen en organiseer een ontbijtje, scheelt een hele hoop openbare dronkenschap in ons kleine landje. Goed idee van de minister. Mijn dank.

28-3-2008
badeendje uit dokkumcity

ik kom regelmatig in hakuna even een biertje drinken en ik wil de mensen die erover inzitten dat er drugs wordt verkocht dat dat helemaal niet waar is als het er wel verkocht wordt waarom zouden de mensen dan nog naar leeuwarden of drachten toe moeten voortaan even nadenken wat je er neer pleurt of kom ook eens een biertje van de tap drinken :-p

28-3-2008
heinekenbrother uit Dokkum

Je kinne wel zien wie er tegenstemmen de grootste viennie bliksums van Dokkum, Ja zondag 3x op een dag de kerk van binnenzien. Één grote dikketroep!!!

28-3-2008
mano uit Dokkum

J-One: Ik heb vroeger zeker geen kutleven gehad! Waarom denk je dat je alleen een leuk leven met drugs kan hebben? Dat is toch ziek! Ik heb nog nooit drugs gebruikt, zal het ook nooit doen en ben zeker niet jaloers op mensen die het wel doen. En ik heb een hartstikke leuk leven. Drugs bestonden vroeger ook al, dat klopt, maar dat wil niet zeggen dat het okay is, vroeger niet en nu ook niet. De overlast in het weekeinde tijdens stapavonden b.v. wordt heus niet veroorzaakt door Nietgebruikers!

28-3-2008
ronald uit Drachten

wanneer Dokkum een coffeeshop krijgt zal het voor de helft minder negatief in het nieuws komen hier op waldnet.

28-3-2008
chemico uit Amsterdam

1 woord: Christenmaffia

Deze partij bestaat uit jaloezie en afgunst, omdat meerendeel 'gelukkig' getrouwd is (af en toe een bezoekje aan de prostituee).
Kortom: Iedereen behoort verdoemt te zijn tot het lot wat zij hebben. Jaloers en met onbegrip kijken ze naar de jeugd. Door die onbegrip handelen ze verkeerd en slaat de jeugd door met alle gevolgen van dien voor de toekomst.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een coffeeshop een PREVENTIEVE werking heeft op gebruik én handel.

28-3-2008
loris uit Arnhem

De gemeenteraad is toch een vertegenwoordiging van de bevolking van de gemeente?
Misschien maar eens wat meer aandacht geven aan de gemeenteraadsverkiezingen, klagen bij de eigen partijleden of verhuizen naar een niet-democratisch land.

28-3-2008
chemico uit Amsterdam

Yep, Ioris. Dat is een valide punt wat je daar noemt.

28-3-2008
advertentie

lebaron uit Waterhuizen

@mano de overlast op stap avonden wordt veroorzaakt door mensen die niet in de kroeg komen maar op straat om hangen .

28-3-2008
age uit Uithuizen

Zou het heeeeeel misschien kunnen zijn Chemico,dat een deel van DE jeugd,geen behoefte heeft aan/zin in drugs,een deel dat niet door wil slaan?

Kun jij mij eens zeggen waar ik die ,bewijzen'kan vinden,dat een coffeeshop een PREVENTIEVE werking heeft op gebruik en handel?

28-3-2008
jaapz uit Marrum

Had ik al verwacht van die middeleeuwse bange Gristenen. Nou ja hinderd niks, rijen we gewoon maar weer leeuwarden. Is vanuit Marrum toch evenver.

28-3-2008
retteketetteketet uit Randstad

Hier hebben we er velen,
dikke prima!
Ben maar blij dat ik ook dat kullige Dokkum weg ben.
Altijd bij niet te vertrouwen dealertjes halen hou ik niet zo van!

28-3-2008
mano uit Dokkum

lebaron: zeker hangen de overlastveroorzakers op straat om, maar zeker niet nuchter en bij volle verstand, eerder ladderzat, stoned of stijf van de coke...

28-3-2008
J-One uit Buitenpost

@ mano, alcohol veroorzaakt veel meer overlast dan drugs. Jij bedoelt dronken maar zegt stoned of stijf van de coke!

28-3-2008
watervork uit burgum

hee age...bij jouw zeker geen coffeshop in de buurt....ja..dan vindt je geen bewijs nee....

dat is er degelijk wel en ik hoef geen voorbeelden te stellen denk ik...

het komt juist door de illegale verkopers dat de JEUGD lekker gaat blowen...dat heb je in een coffeshop niet...daar mag je pas kopen als je 18 bent en er wordt wel degelijk gevraagd om een legitimatie-bewijs

28-3-2008
age uit Uithuizen

Ik ben het wel met je eens dat coffeeshops in het algemeen,de illegale handel en gevaren (kunnen) voorkomen watervork,maar als ik zittend op een terrasje,in Utreg,genietend van een pilsje,zie wat voor kinderen die koffieshop ernaast binnengaan twijfel ik wel eens......
Maar zowel'ladderzat'als'stoned of 'stijf van de coke'lijkt mij niet echt gezond....

28-3-2008
siebren86 uit Dokkum

Ik ken er nog 1'tje van leven ga je dood.

28-3-2008
pussycat uit Buitenpost

@lurk,weet niet of jij die bordjes wel goed leest.
van 18 tot 21 worden met een knipoog toegelaten.met andere woorden gedoogd.

28-3-2008
otsje uit Leeuwarden

Ach met een man of 10, stuur je toch 3 man naar Leeuwarden?
Problem solved!

29-3-2008
phlox uit Twijzelerheide

@ redactie: \'tweejaarlijkse\' moet \'tweejarige\' zijn, zeker?

29-3-2008
age uit Uithuizen

Gek,Otsje,dat ik bij reacties als die van jou steeds mee geloof dat drugs schadelijke gevolgen kan hebben..

29-3-2008
oetlul100 uit Dokkum

als hier een coffeeshop zou komen dan heeft dat geen invloed op de onrust hier in de "stad"om een uurtje of 4 's nachts in het weekend, want dan worden alle stappers massaal op straat gestuurd en geprovoceerd door politieagentjes. hier zou een andere oplossing voor moeten worden gevonden maar een coffeeshop trekt ander publiek dan de kroegen.. En als de jeugd het wil, dan kunnen ze het toch overal wel krijgen, dus een coffeeshop moet kunnen, zelfs in het knullige Dokkum..

29-3-2008
mieppie uit lekker thuis

Niet te geloven! Ik ga een Oetlul uit Dokkum leuk vinden. Voor het eerst in mijn leven schrijft een Oetlul zinnige dingen. Hoera!! Zo zie je maar weer, er zijn echt uitzonderingen op de regel. Mijn dank is groot.

29-3-2008
phlox uit Twijzelerheide

Wat levert tegenwoordig geen overlast op, volgens omwonenden? Tegen alles wordt bezwaar ingediend, of het nu begeleid wonen-projecten zijn, disco's, coffeeshops of zelfs restaurants (kookluchtjes, ja echt!).
De hedendaagse burger wil een risicoloos, stil leven met meubels van de Ikea (over overlast gesproken, wat voor volk daar wel niet op af komt!) en 's avonds op de flatscreen kijken naar hoe anderen wel een leuk leven hebben, op de TV.

29-3-2008
soosiaal uit westreen

weet niet hoor,maar als ik stoned ben heb ik toch echt geen zin om "overlast" te veroorzaken,of om uberhaupt beetje doelloos ergens rond te hangen.
Mensen hebben altijd wel hun vooroordeel klaar over iets waar ze nooit wat van zullen weten.

29-3-2008
siepkje uit Burgum

Maar wat moet je met een coffeeshop als er een rookverbod komt? Ik ben gisteravond in Dokkum geweest en je kon er een speld horen vallen op straat, als er al niet veel in de kroegen zit, wat moet men dan met een coffeeshop? Zaterdags zal het misschien wel drukker zijn, daar kom ik over 2 weken wel achter, warming up party van Dokkum Open Air!!!Gezelluchhhhhhhh!!!!!!!!!

29-3-2008
banjer uit Kollum

Ik haal elders wel een kopje koffie. Daar heb ik niet zo`n tent voor nodig

29-3-2008
megamuts uit Dokkum

@ centraal:....Ik kom zelf ook wel eens bij Hakuna... maar ik hoef niet naar hans anders (heb al een bril) hahah. ik heb nog nooit gezien dat er soft drug werd verkocht (als het wel zo zou zijn hoefde ik ook niet naar Leeuwarden).Dikke onzin... Jij bent net als al die andere Dokkumers... Altijd hun woordje klaar maar ondertussen niets van de zaak afweten......


31-3-2008
advertentie

badeendje uit Dokkum

en.. is er al iemand in hakuna geweest neej natuurlijk niet de roddel is makkelijk gemaakt maar het natrekken van de roddel staat vast niet in jullie boekje als je iets niet zeker weet roddel dan ook niet.nl

31-3-2008
mieppie uit lekker thuis

Ik ga niet naar Hakuna, wat moet ik er doen, drinken doe ik niet, en datgene wat ik wel lekker vind, wordt niet verkocht. Het is allemaal zo klungelig ingetimmerd qua wet dan. Nee, Ljouwert of als ik weer in de Grote Stad ben naar mijn oude stekkie. Gezellig ouwenelen en kan ik ook kopen. Houdt mij toch aan de regels. Neem nooit te veel mee en rijdt niet onder invloed. Mis wel de gezelligheid, een roker is geen onruststoker, maar alleen roken is ook zo ongezellig.

5-4-2008

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan