Logo
Zoeken
Zoeken
4.4 °C

Ponderosa vertrekt echt uit binnenstad

do 25 november 2004 22.28 uur

DOKKUM - Discotheek De Ponderosa verdwijnt definitief uit de binnenstad van Dokkum. Dit heeft de raad van de gemeente Dongeradeel donderdagavond besloten. De fracties van CDA en Christenunie waren vóór het plan terwijl de rest tegen was. De Ponderosa verhuist naar het braakliggend terrein bij de carpoolplaats ten zuiden van Dokkum.

Met de instemming van de raad komt na vele jaren eindelijk een einde aan de discussie. Wel worden er in het plan, een paar punten toegevoegd. Het CDA wil dat wethouder Appelhof het maximale doet om in de ruimste zin van het woord de veiligheid en het beperken van de overlast te garanderen. De Christenunie wil dat de bezoekersstroom naar huis goed met de exploitant wordt geregeld.

Bewoners van de Jantjezeepolder die tegen het plan zijn, hebben inmiddels overleg gehad met wethouder Appelhof, burgemeester Cazemier en anderen over de te nemen maatregelen als de Ponderosa zich op de nieuwe locatie vestigt. Of alles nu echt rond is, blijft nog wel de vraag. e PvdA wees op het locatieonderzoek dat slechts uit één A4tje bestaat wat alleen planologische informatie bevat en niet ingaat op bijvoorbeeld de gevolgen voor de binnenstad en andere horeca.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....