Account
Logo
Zoeken
16 °C
Schets van het plan met de hoek waar nu een meubelzaak is gevestigd

Nieuw appartementencomplex in Burgum

do 13 juni 2024, 19.20 regionaal

BURGUM - In het centrum van Burgum komt een nieuw appartementencomplex op de plek waar nu de Friese Meubeljongens en Aline Fashion gevestigd zijn. Het plan van ontwikkelaar F. van der Veen bestaat uit twee bouwblokken met 25 appartementen en winkelruimte op de Schoolstraat 68 tot en met 78.

Het college van B&W heeft besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor dit bouwproject, ondanks dat het afwijkt van het bestemmingsplan "Burgum 2016" en het voorbereidingsbesluit "Uitwerking centrumvisie Burgum". Het bouwplan wijkt af op punten als goothoogte, bouwhoogte en dakhelling, maar de strijdigheden worden als beperkt beschouwd.

Parkeerruimte

Een aandachtspunt voor de omwonenden was aanvankelijk de parkeerruimte. Er waren geen namelijk parkeerplaatsen op eigen terrein gepland. Er worden in de huidige plannen volgens de projectontwikkelaar wel een aantal parkeerplekken op eigen terrein gerealiseerd.

Buurt is positief

De gemeente heeft een participatietraject gestart om de buurt bij het project te betrekken. Uit dit traject bleek dat de directe omgeving geen bezwaren heeft tegen het bouwplan. Wel werd het parkeren als een aandachtspunt genoemd.

Omwonenden zijn geïnformeerd en betrokken via meerdere sessies, waaronder een zonstudie om de impact van schaduw op omliggende panden in kaart te brengen.

Het college van B&W ziet in het nieuwe complex een meerwaarde voor de stedenbouwkundige opzet van het gebied.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws