10.8 °C

FC Burgum verliest met 9 man op veld van Go Ahead Kampen

zo 7 april 2024, 12.30 uur

BURGUM - FC Burgum leed zaterdag een nederlaag tegen Go Ahead Kampen met 5-2. Tegen het einde van de wedstrijd stond de Burgumer voetbalclub met slechts 9 spelers op het veld. Na een sterke aanvang liet FC Burgum het compleet afweten.

Harmen Vlietstra opende de score voor FC Burgum, maar niet lang daarna kantelde het spelbeeld.

Go Ahead Kampen maakte in de 36e minuut de gelijkmaker, waarna de rust inzette.

In de 53e minuut bracht Remco Bouius FC Burgum opnieuw aan de leiding, maar de vreugde was van korte duur. Binnen een minuut wist Go Ahead de stand gelijk te trekken, en twee minuten later namen ze een voorsprong van 3-2.

Naarmate de wedstrijd vorderde, ging FC Burgum slordiger spelen en gaven ze veel ruimte weg, waardoor de wedstrijd vrijwel beslist was. In de 82e minuut kreeg verdediger Yorn Sikkenk een rode kaart voor een overtreding in het strafschopgebied. Terwijl hij het veld verliet, benutte Go Ahead de toegekende strafschop.

Een minuut later vergrootte Go Ahead de voorsprong, wat de eindstand op 5-2 bracht. Door een blessure van Roeland Rusticus in de 85e minuut, en zonder wisselspelers meer beschikbaar, eindigde FC Burgum de wedstrijd met 9 spelers. Ondanks deze tegenslag wist FC Burgum te voorkomen dat er meer doelpunten vielen.