18 °C
Korfbal: CSL maatje te groot voor De Granaet
Geen actiefoto maar deze keer: Team van de Week

ma 30 januari 2023, 10.31 uur

DOKKUM - Op 28 januari stond de eerste thuiswedstrijd van 2023 op het programma! Het tweede mocht om 17:15 uur los tegen CSL 2. We zagen een fanatieke ploeg die al hun kansen goed benutte. Dit resulteerde dan ook in een 11-31 uitslag in het voordeel van CSL 2. Hierna was het de taak van Granaet 1 om twee punten tegen CSL 1 in Dokkum te houden.

Aangezien CSL koploper is in onze poule, wisten we dat dit een hele moeilijke opgave ging worden. Op het veld speelt CSL 1 zelfs overgangsklasse. We kregen daarom van de coach mee om te allen tijde strijd te gaan leveren, maar ook te genieten van de wedstrijd en lekker met elkaar te gaan ballen.

Vandaag was het team van de week de D2! Zij mochten samen met de spelers van 1 het veld oplopen. Om 18:45 floot scheidsrechter J. van der Veen in om de wedstrijd te laten beginnen. Jacob Ruben wist direct de korf te vinden om de 1-0 te maken. CSL kwam direct met een tegen antwoord en maakte de 1-1 en na een kwartier stond het zelfs 1-6. De Granaet had in de tussentijd ook genoeg kansen gecreëerd, maar helaas werd dit niet beloond met een doelpunt. Uiteindelijk wisten Daniël, Mariska, Jitze en Daniëlle de korf nog te raken en gingen we de rust in met een stand van 5-10. Ijsbrand was goed te spreken over de eerste helft en zag mooie dingen gebeuren.

De tweede helft ging van start. CSL maakte direct de 5-11. Gelukkig wist Jacob Ruben met een afstandsschot de 6-11 te maken. De doelpunten vlogen wat heen en weer en uiteindelijk was de stand 8-15 met nog doelpunten van Daniël en Mariska. CSL creëerde mooie kansen en hier was de verdediging van de Granaet niet tegen opgewassen. CSL heeft een reeks van 8 doelpunten weten te scoren waardoor zij de stand binnen no-time op 8-23 zette. Jeroen werd ingewisseld en heeft gelukkig nog een doelpunt voor het 1e weten te scoren! Jacob Ruben sloot de wedstrijd af met het 10e doelpunt voor de Granaet. Eindstand 10-23. Het was een mooie pot tegen een hele sterke tegenstander.