Logo
Zoeken
Zoeken
5.1 °C

Vogelgriep vastgesteld bij houderij in Wâlterswâld

vr 07 oktober 2022 19.23 uur

WâLTERSWâLD - Bij een kleinschalige houderij in Wâlterswâld is vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de in totaal circa 800 sierwatervogels geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Binnen de 1-kilometerzone van het bedrijf dat nu is besmet, bevinden zich geen andere bedrijven. In de 3 kilometerzone ligt 1 bedrijf met pluimvee die eveneens op vogelgriep worden onderzocht door de NVWA. In de 10 kilometerzone rond het besmette bedrijf liggen 11 bedrijven met pluimvee. In dit gebied geldt per direct het vervoersverbod.

Vervoersverbod

Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Daarnaast gelden regels voor de jacht. Zo is het in dit gebied onder andere verboden te jagen op eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....