Logo
Zoeken
Zoeken
-1.3 °C

Vooraan in actie Thijs Roukens

Volle buit Friese squashers

do 06 oktober 2022 09.42 uur

DRACHTEN - In de tweede speelronde van de Squash Eredivisie speelde de Friese selectie van teammanagers Wiersma en Bardis uit in Den Haag tegen de mannen van Houtrust Squash Wooncompany. De Drachtsters begonnen het seizoen vorige week thuis met een 6-6 gelijk spel waarmee ze op een gedeelde 2 plaats staan in het Eredivisie klassement en maar 3 punten achter de koplopers Victoria Rotterdam en Squash City Amsterdam.

In de tweede speelronde zijn het vaste waardes Ben Coleman (Eng, 86 vd wereld) en Thijs Roukens (8 van NL) die samen met debutant uit Schotland Rory Stewart (64 vd wereld) voor de punten moeten gaan zorgen. De openingswedstrijd van tussen Roukens en Arno Diekman. Diekman bleek niet opgewassen tegen de sterk spelende Roukens die overtuigend won met 0-3.

De tweede wedstrijd was die tussen de kopmannen. Stewart nam het op tegen international Marc ter Sluis. Ter Sluis is de nummer 11 van Nederland en wist de veel hoger geplaatste Stewart te verassen in de eerste game die hij wist te winnen met 13-11. In de tweede game schakelde de nummer 64 van de wereld een tandje bij en won de wedstrijd overtuigend met 1-3.

In de slotwedstrijd speelde Ben Coleman een solide wedstrijd tegen voormalig international Sebastiaan Weenink. Weenink nog steeds de nummer 7 van Nederland speelt al een tijdje niet meer mee op het hoogste niveau maar liet zien nog steeds fit te zijn en aan squash skills geen gebrek. Weenink bleek echter niet opgewassen tegen de nummer 86 van de wereldranglijst en moest met 0-3 zijn meerder erkennen in Coleman. Met deze 1-9 overwinning klimt Drachten naar de 3e plek in de Squash Eredivisie.

Woensdag 26 oktober spelen de mannen weer voor thuispubliek tegen de nummer 3 Squash City Amsterdam.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

donderdag 8 december

Inbraak overdag in woning in Grou