Account
Logo
Zoeken
13.6 °C
Transportbedrijf gaat verhuizen
© WâldNet

Transportbedrijf gaat verhuizen

di 15 juni 2004, 17.56 regionaal

BURGUM - Transportbedrijf Sikkema en Knollema in Burgum gaat in 2005 op zoek naar een nieuwe locatie. De vestiging aan de Noordermeer kan niet uitbreiden en zit het 'op slot' na een flinke groei. Het bedrijf met de hoofdvestiging in Sappemeer heeft meer dan 40 vrachtwagens op de weg.

De directie van SK Transporten zal mogelijk aan het einde van het jaar een keuze maken voor de verhuizing. Of de vestiging in Burgum blijft is onzeker omdat er ook onderhandelingen zijn met andere gemeenten. Mogelijk zal de verhuizing plaatsvinden in het jaar 2005. De verhuizing heeft geen gevolgen voor de 55 werknemers.

De gemeente Tytsjerksteradiel wil er alles aan doen om de vestiging in Burgum te behouden in de gemeente. "Een verhuizing van het bedrijf uit onze gemeente zou een groot verlies zijn", zegt wethouder Nijboer. Voor Tytsjerksteradiel is het transportbedrijf een belangrijke werkgever. Volgens Nijboer zijn er voldoende mogelijkheden rondom het Prinses Margrietkanaal. Zeker 80 jaar is het transportbedrijf al aan de Noordermeer gevestigd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws