19.4 °C

© WâldNet |  Mevrouw Hofstra-Van der Meer ontvangt de bloemen van Locoburgemeester Andries Bouwman

Rinske Hofstra-Van der Meer viert 100e verjaardag

vr 07 januari 2022 12.32 uur

HURDEGARYP - Mevrouw Rinske Hofstra-Van der Meer uit Hurdegaryp is deze vrijdag 100 jaar geworden. Loco-burgemeester Andries Bouwman kwam bij haar langs met een bos bloemen en de felicitaties namens de gemeente.

Rinske van der Meer werd geboren op 7 januari 1922 in Ryptsjerk waar haar ouders een boerderij hadden. Toen ze drie jaar oud was verhuisde ze met haar ouders en oudere broer naar een boerderij in Wammert (onder Easterlittens). Ondanks dat Rinske goed kon leren, mocht ze van haar vader na de zeven jaar op de lagere school niet verder leren. Ze moest helpen op de boerderij.

In de winter van 1942 kreeg ze tijdens het schaatsen verkering met Jan Hofstra, een boerenarbeider op een nabijgelegen boerderij. Maar hij hielp ook vaak op de boerderij van ouders. Op 8 mei 1945 traden ze in het huwelijk. De eerste drie jaar woonden ze in Welsrijp, waarna ze verhuisden naar Weakens (Easterlittens). In 1964 toen haar man een baan kreeg bij Condens in Leeuwarden, verhuisden ze naar Hurdegaryp naar het adres waar ze nu nog steeds woont.Jan en Rinske kregen drie kinderen en twee kleinkinderen. In 2007 overleed haar man.

Mevrouw Hofstra-Van der Meer had veel hobby's, waaronder zingen in het koor UDI, gymnastiek, koersbal en volksdansen. Ook zat ze in een cabaretgroepje de Sljochtweihinne(n). Tot op hoge leeftijd heeft ze veel gebreid voor Roemenië en mocht ze graag puzzelen.

Helaas gaat haar gezondheid de laatste tijd wat achteruit. Ze hoort minder goed, wat ze als zeer vervelend ervaart. Ook het lopen gaat minder goed, waardoor ze niet meer alleen naar buiten gaat. Hoewel ze wel eens wat vergeet en dingen op moet schrijven om te onthouden, is ze geestelijk nog redelijk gezond. Ze woont nog steeds zelfstandig en met hulp van de kinderen, de buurvrouw gaat dat prima.

Haar verjaardag viert Mevrouw Hofstra-Van der Meer met haar kinderen en kleinkinderen: "Net te folle drokte".

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws